Niemniej jedna skrzynka do dwoch odbiornikow? Na dodatek w kartach katalogowych Radioli wystepuje cos podobnego (134U o ile sie nie myle) - ale obudowa rozni sie w jednym detalu (wymiary i material takie same) - no inny rozklad lamp na chasiss - a egzemplarz CZEKNARa to juz mnie calkowicie zaskoczyl (lampy loktalowe i zasilnie chyba transformatorowe (ten ciemny prostokat na zdjeciu)OTLamp pisze:Philips to bardzo ambitna firma.Były odbiorniki przeznaczone nawet na rynek amerykański.Stworzono nawet serie lamp (P i O)będące odpowiednikami lamp amerykańskich.Ponadto Philips produkował odbiorniki z wymiennymi skalami.W danym kraju wkładano skalę w danym języku.Było troszke odbiorników z wymiennymi skalami produkowanych jeszcze do końca lat czterdziestych.
Ciesze sie z tych informacji - szkoda jednak, ze nikt nie ma pomyslu co to jest na pewno (mam na mysli obudowe). W radiotechnice powojennej zdecydowanie mniej jest niejasnosci. A moze wiecie gdzie mozna znalezc jakies informacje o produktach f-my BFR??? Taka kontrolke (b. wyrazna) mam przyklejona na glosniku...
Pozdrawiam