chassis-co, jak, gdzie,kto ? propozycje i pomysły

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

chassis-co, jak, gdzie,kto ? propozycje i pomysły

Post autor: Wicker »

W wielu przypadkach chassis to problem który potrafi na długi czas unieruchomić projekt (tak jest ze mną, stoi już paręnaście tygodni...) Z tond też mam parę pytań.
Byłem dziś w zakładzie w Gdyni który posiada odpowiedni sprzęt tj- gilotyny,wiertła, etc. niestety koszt wykonania chassis, takiego jak w załączniku to u nich jakieś 250 zl (mówią ze czas parę h etc. po prostu im się nie opłaca robić pojedynczych zamówień wiec dają ceny z kosmosu) !! Sam próbowałem z chassis też kombinować, efekt nie jest najlepszy (chociaż mogło być gorzej) z tym że, teraz potrzebuje czegoś ciutkę innego. Dlatego uderzam tu, może znalazłby się ktoś, kto za rozsądną cenę wykonałby dla mnie takie chassis , bądź zna odpowiedni zakład który się tym zajmie, gdyż niestety posiadane przez mnie narzędzia to wiertarka i parę pilników (którymi poprawiałem otwory na lamy w pierwotnym projekcie, jak se to przypomnę że miałbym to robić 2 raz to od razu robi mi się niedobrze...)

z strony może posiada ktoś jeszcze jakąś ciekawą receptę na chassis ? (niekoniecznie opartą o wygiętą blache-obudowy uniwersalne ? ) Jako że ostatnio zmieniłem koncepcję mojego wzmacniacza (lampy na pcb) to od razu odpada problem otworów. myślałem więc nad kątownikiem alu przeciętym w pół po ok 50cm, porobieniu w nim otworów i zamocowaniu potów etc. a płytki i trafa, za pomocą odpowiednich metalowych tulei, dystansów(?) zamocować wprost do drewna (head)

a może posiada ktoś jakieś niepotrzebne chassis, którego nie wykorzystał z jakiegoś powodu, i chciałby je odsprzedać ? (potrzebuję chassis z osobnym sterowaniem kanału czystego i przesterowanego- 6potów- vol,bas,mid,tre,gain,presence + wspólny pt master vol)

http://img293.imageshack.us/img293/5136/chassis1xk4.png
pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
SOVTEK
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Re: chassis-co, jak, gdzie,kto ? propozycje i pomysły

Post autor: SOVTEK »

viewtopic.php?f=19&t=9397&st=0&sk=t&sd=a&start=45

Tutaj został zamieszczony telefon do firmy która wykona to czego szukasz.
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

hmm obawiam się ze cena będzie porównywalna-potrzebuje większe chassis niż zostało użyte w tamtym projekcie-więcej otworów i więcej materiałów no i koszta przesyłki...

może ktoś posiada do odsprzedania wygięta blache ? otwory pod poty można w ostateczności samemu zrobić....
pozdrawiam,
Paweł
Urban Turban
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Urban Turban »

Marudzisz. Mogę się założyć że nie krzykną więcej jak 50-60 zł. Dziś sam odebrałem dość spore chassis pod wierną kopię Soldano Atomic 16. Cena 40 zł...
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

posiada ktoś może maila do tamtego zakładu ? żeby wysłać im projekt (ciekawe czy wysla mi chassis do Gdyni)
pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

dzwoniłem do tego zakładu i mi powiedzieli że nie mają maila i musiałbym podjechać...może nie spodobało im się że jestem z Gdyni i musieli by wysyłać ?

no nic, trzeba dalej kombinować :/...
pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
SOVTEK
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Wicker pisze:dzwoniłem do tego zakładu i mi powiedzieli że nie mają maila i musiałbym podjechać...może nie spodobało im się że jestem z Gdyni i musieli by wysyłać ?

no nic, trzeba dalej kombinować :/...
Moze poprostu dogadaj sie z kims z forum w tej sprawie?
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Wicker pisze:dzwoniłem do tego zakładu i mi powiedzieli że nie mają maila
Ostro, chociaż mi wczoraj klientka mojej firmy powiedziała że NIE WIE czy ma mejla :lol:
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

jethrotull pisze:
Wicker pisze:dzwoniłem do tego zakładu i mi powiedzieli że nie mają maila
Ostro, chociaż mi wczoraj klientka mojej firmy powiedziała że NIE WIE czy ma mejla :lol:
tez mnie to zaskoczyło :P

znalazłem jeszcze jeden zakład w Gdyni, dzwoniłem i mówili ze robią obudowy metalowe do urządzeń elektronicznych, jednak w celu informacji (ceny) mam sie do nich zjawić (maila tez nie maja chyba....), jutro podskoczę i zobaczę, ale jeśli cena będzie z kosmosu znowu, to chyba z kimś z forum będę sie musiał ugadać
pozdrawiam,
Paweł
Urban Turban
500...624 posty
500...624 posty

A mnie to wcale nie dziwi :)
Jakbyś ich zobaczył też byś nie miał wątpliwości. Jak nie załatwisz niczego u siebie to mogę pomóc Ci z tym chassis.
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Urban Turban pisze:A mnie to wcale nie dziwi :)
Jakbyś ich zobaczył też byś nie miał wątpliwości. Jak nie załatwisz niczego u siebie to mogę pomóc Ci z tym chassis.
Wystarczyła mi rozmowa :) Już można było wyciągnąć sporo wniosków. Ciekawi mnie jedna sprawa, ktoś próbował może włożyć taki piecyk gitarowy do jakiegoś starego niedziałającego np wzmacniacza ? Fakt faktem nie będzie wyglądać jak rasowy head, no ale chyba liczy się dźwięk a nie wygląd. Przeglądałem aukcje internetowe i można czasem trafić za psie pieniądze jakiś stary wzmacniacz audio z odpowiednią ilością pokręteł, zawsze to jakaś alternatywa
pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
SOVTEK
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Urban Turban pisze:A mnie to wcale nie dziwi :)
Witam. Wiec jesli była by mozliwosc posredniczenia w tym ,to chetnie bym sie "zapisał" na jedno chasiss. U mnie w miescie problem z dostaniem materiału jest taki sam :(
Pozdrawiam
Urban Turban
500...624 posty
500...624 posty

Polecam się. Jedyny warunek - po sesji ;)
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Wicker pisze: z strony może posiada ktoś jeszcze jakąś ciekawą receptę na chassis ? (niekoniecznie opartą o wygiętą blache-obudowy uniwersalne ? ) Jako że ostatnio zmieniłem koncepcję mojego wzmacniacza (lampy na pcb) to od razu odpada problem otworów. myślałem więc nad kątownikiem alu przeciętym w pół po ok 50cm, porobieniu w nim otworów i zamocowaniu potów etc. a płytki i trafa, za pomocą odpowiednich metalowych tulei, dystansów(?) zamocować wprost do drewna (head)
http://sq4msp.bialystok.pl/content/view/41/44/
http://www.trioda.nazwa.pl/fonar/audio/diy/index.htm
viewtopic.php?f=19&t=9380&start=0
Awatar użytkownika
Marvel
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Marvel »

Wicker pisze:Dlatego uderzam tu, może znalazłby się ktoś, kto za rozsądną cenę wykonałby dla mnie takie chassis
http://img293.imageshack.us/img293/5136/chassis1xk4.png
Witam,

Jeśli to jeszcze aktualne, to mogę Ci zrobić taki chassis, jak na rysunku powyżej. Kupiłem cały arkusz blachy aluminiowej 1mm i dzisiaj będę miał wiertła do 30 mm. Gnę ręcznie, więc nie będzie idealnie, ale bardzo przyzwoicie. Fotę mojego prototypu mogę tu wrzucić wieczorem. Ile jesteś w stanie zapłacić razem z przesyłką?

Pozdr, Marcin
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
ODPOWIEDZ