Pozdrawiam,
Romek
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Romciu, widzisz, ja jestem takim tradycjonalistycznym lampowym szowinistą, takim swojego rodzaju Witkacym: u mnie liczy się tylko "cysto fłorma" w tej sztuceRomekd pisze:ZoltAn, to co napisałeś w dwóch ostatnich postach nie jest w sprzeczności z moimi uwagami,
Wyjątek mogą stanowić wzmacniacze, w których zastosowano naprawdę dobrze zaprojektowany i wykonany, oraz właściwie podłączony z masą urządzenia, stabilizator napięcia żarzenia. ....Pozdrawiam, Romek
Co to znaczy masy niezależneBeier pisze:Złożyłem dzisiaj układ gdzie masy są niezależne i brum jest dalej i nawet bardziej dokuczliwy
Co, co, że niby jakBeier pisze:Niezależne tzn. że zasilanie anodowe i żarzenia mają odrębne masy. Masy i fazy łączą się tylko na uzwojeniach pierwotnych traf.
Tak, to może być przyczynaBeier pisze:Nie było...ufoglonojad pisze:A czy jak miałeś trafo toroidalne to nie było brumu? (Nie wiem czemu przypomniał mi się skecz pewnego kabaretu, gdzie pacjent z grypą przychodzi do lekarza...Beier pisze:Wcześniej miałem trafo toroidalne teraz ma 2xEI - czy to może być przyczyna?)