!!!!!!Radio Philips 4-39A

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

harpagon
1 post
1 post

!!!!!!Radio Philips 4-39A

Post autor: harpagon »

Witam wszystkich! Posiadam odbiornik Philips 4-39A z lat 30tych, kupiony jeszcze przez mojego pradziadka. Chciałbym go uruchomić. Obecnie po włączeniu w głośniku słychać warczenie i trzaski. Nie można odebrać audycji nawet po uziemieniu i podłączeniu do anteny. Myślę, że może to być spowodowane utratą emisji przez lampy. Odnalazlem na stronie http://www.pay.com.pl/oldradio/ dane tego odbiornika. Są w nim lampy: AK2, AF3, ABL1, AZ1 (nie moglem tego odczytać z powodu zatarcia symboli na moich lampach). W związku z tym kieruję pytanie do Użytkowników, czy nie dysponujecie takimi lampami na sprzedaż. Bedę wdzięczny za pomoc! Na wszelki wypadek zamieszczam zdjęcia. Pozdrawiam! /Michał
Załączniki
3.JPG
3.JPG (65.56 KiB) Przejrzano 362 razy
2.JPG
2.JPG (53.54 KiB) Przejrzano 376 razy
1.JPG
1.JPG (77.88 KiB) Przejrzano 389 razy
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: !!!!!!Radio Philips 4-39A

Post autor: tszczesn »

harpagon pisze:Witam wszystkich! Posiadam odbiornik Philips 4-39A z lat 30tych, kupiony jeszcze przez mojego pradziadka. Chciałbym go uruchomić. Obecnie po włączeniu w głośniku słychać warczenie i trzaski. Nie można odebrać audycji nawet po uziemieniu i podłączeniu do anteny. Myślę, że może to być spowodowane utratą emisji przez lampy. Odnalazlem na stronie http://www.pay.com.pl/oldradio/ dane tego odbiornika. Są w nim lampy: AK2, AF3, ABL1, AZ1 (nie moglem tego odczytać z powodu zatarcia symboli na moich lampach). W związku z tym kieruję pytanie do Użytkowników, czy nie dysponujecie takimi lampami na sprzedaż. Bedę wdzięczny za pomoc! Na wszelki wypadek zamieszczam zdjęcia. Pozdrawiam! /Michał
Naprawdopodbniej nie jest to wina lamp. Jak chcesz to przywieź go do mnie, to sprawdzę lampy i ewetualnie naprawię jak sam nie będziesz chciał/umiał.
ODPOWIEDZ