calypso wirtualne
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
calypso wirtualne
Jako ciekawostka zamieszczam parę ujęć radia które zrobiłem w programie do grafiki 3d. Nie istnieje ono "na prawdę", co pokazuje ostatnie ujęcie. Starałem się aby wyglądało realistycznie, uwzględniając "zużycie" materiału. Na pierwszym zdjęciu jest wkomponowane w zdjęcie mojego (prawdziwego) pokoju. Proporcje nie są może idealne, ale nie było to moim celem (jako wzór używałem zdjęć z internetu, również zdjęcie frontowego panelu od uczestnika tego forum, Andrzeja z Wrocławia). Będzie ono wkomponowane w większy projekt - wyimaginowaną scenę z lat 60/70.
- Załączniki
-
- radio1.jpg (44.28 KiB) Przejrzano 583 razy
-
- radio3.jpg (44.73 KiB) Przejrzano 613 razy
-
- radio4.jpg (32.81 KiB) Przejrzano 563 razy
-
- inna wersja radia :)
- radio distorted.jpg (31.65 KiB) Przejrzano 596 razy
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Wyrenderuj jeszcze chassis z lampami
a dla większego realizmu warstewkę kurzu lub jakąś pajęczynkę... 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Skąd wiedziałeś, że to akurat bielinek kapustnik? :)Alek pisze:A mi dziś takie radio Calypso przywieźli do remontu. W środku były żywe poczwarki bielinka kapustnika. :o
BTW. ja naprawiałem komuś radio od Wołgi (tranzystorowe niestety), i u mnie w domu już wszystko pięknie pracowało, a po oddaniu wzmacniacz końcowy, brumi, zniekształca na niskich tonach i wbzudza się. A tylko je przewiozłem przez miasto...
Re: calypso wirtualne
Jak długo trzeba uczyć się programu (siedząc w nim i bawiąc się) by móc w rozsądnym czasie zrobić takie coś?Pawel pisze:Jako ciekawostka zamieszczam parę ujęć radia które zrobiłem w programie do grafiki 3d.