A kola zebate to wycina sie laserem, chyba taniej wychodzi.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Te z prostymi zębami pewnie tak... Ale przy wszelkiego rodzaju przekładniach ślimakowych obróbka skrawaniem ( frezarki numeryczne ) nadal są bezkonkurencyjnemacska pisze: A kola zebate to wycina sie laserem, chyba taniej wychodzi.
To ja poproszę 60 mm wałka o średnicy 80 mm ... W trzy milimetrowych plasterkachPiotrek pisze:(...) praktycznie wszystko do średnicy 80mm. (...)
MarekSCO pisze: Wydaje mi się jednak, że te nasze OT nie są tak całkiem OT jednak
...Naprawdę wyobraziłem sobie, że odwiedzi mnie macska ( było by niezmiernie miło ) i przy piwku wykonam mu kilka takich frezowanych wałków
Mogli byśmy sobie przy okazji spokojnie, w ciszy ( 7 l oleju w ciągłym obiegu smarowania łożysk panewkowych robi swoje ) podyskutować o naszych zainteresowaniach, a wałeczki toczyły by się same
No prawie, bo przecież raz na cały proces obróbki trzeba by było przestawić maszynę
No dobramacska pisze:Very Happy
Tylko tak troche sa OT!
Będzie mi niezmiernie miło ! ( kurcze... brakuje mi emotikonu pozwalającego wyrazić radośćA pojade kiedys, znajde czas na to na pewno!
Bardzo ładna robota. Imponujące śruby stożkoweWracajac do szlifierki suportowej, tu raczej stosowanie łozysk kulkowych jest troche na wyrost, bardziej swoisty snobizm z mojej strony.
Tyle kręci się jedna z nawijarek jakie mam. Tylko łożyska trzeba wymienić bo hałasująMarekSCO pisze:18000 - 30000 rpmTutaj to dopiero potrzebne są łożyska
Alek pisze:Czuję się wywołany do tablicy.