Witam.
Bardzo goraco prosze o przyslanie wszelkich schematow odbiornikow
detektorowych(opis cewek).
Krzysztof_Ujma@poczta.fm
Wszystkim chcacym pomoc bardzo dziekuje.
Pozdrawiam
Schematy odbiorników detektorowych
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- krzysztof_ujma
- 5...9 postów
- s-waldek
- 100...124 posty
- Kontakt:
Odbiorniki detektorowe (kryształkowe)
Odsyłam do ciekawych stron, na które się natknąłem i zamieściłem w dziale "Linki i ......."
Ciekawa zabawa i efekty, pod warunkiem wykonania odpowiedniej anteny i uziemienia. Najlepsze efekty można uzyskać z dala od ośrodków miejskich (mniejsze zakłócenia ). Należy także pamiętać o bezpieczeństwie (ewentualność wyladowań atmosferycznych i gromadzenia ładunków statycznych w antenie) przez stosowanie iskrownika i uzienieniu anteny gdy nie korzysta się z radia. Przeżyłem to kilkadziesiąt lat temu kiedy, ś.p. ojciec zaszczepił mnie radiotechniką (dzisiaj zapaliłem mu lampkę).
Powodzenia.
Ciekawa zabawa i efekty, pod warunkiem wykonania odpowiedniej anteny i uziemienia. Najlepsze efekty można uzyskać z dala od ośrodków miejskich (mniejsze zakłócenia ). Należy także pamiętać o bezpieczeństwie (ewentualność wyladowań atmosferycznych i gromadzenia ładunków statycznych w antenie) przez stosowanie iskrownika i uzienieniu anteny gdy nie korzysta się z radia. Przeżyłem to kilkadziesiąt lat temu kiedy, ś.p. ojciec zaszczepił mnie radiotechniką (dzisiaj zapaliłem mu lampkę).
Powodzenia.