cewki

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

adie
50...74 posty
50...74 posty

cewki

Post autor: adie »

Witam

Jestem w trakcie renowacji radia Preludium 6272 wszystko było ok to momentu zaczęcia wglądu do cewek i niestety całe cewki są przegnite doszczętnie (radio stało na strychu z dziurawym dachem ) i tu moje pytanie czy ma ktoś może dane nawojowe takich cewek interesują wszystkich cewek w tym radiu .
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

To że są "przegnite" jeszcze nie klasyfikuje ich do przewijania. Jak nie zabrały się za nie gryzonie to powinny być OK. Co znaczy że chcesz dane wszystkich cewek? Z filtra p.cz. też są zniszczone (mało prawdopodobne bo one są pod aluminiowymi kubkami). Już gdzieś były dane takich cewek ale jeśli nada potrzebne to poszukam i wkleję.
Pozdrowienia!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
adie
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: adie »

te pod kubkami są ok ale te kolo potencjometra ( nie wiem czy dobrze sie wyrażam chodzi mi o ten przełącznik do zmiany zakresów jak by ktos niemugł zakapowac to pisze ) same sie sypią cewka to u mnie jeden wielki zielonay nalot i żadna przejśc niema więc są do przewijania na nowo
Awatar użytkownika
Adam Myslinski
250...374 postów
250...374 postów

Zgnile cewki

Post autor: Adam Myslinski »

adie pisze:te pod kubkami są ok ale te kolo potencjometra ( nie wiem czy dobrze sie wyrażam chodzi mi o ten przełącznik do zmiany zakresów jak by ktos nie mógł zakapowac to pisze ) same sie sypią cewka to u mnie jeden wielki zielonay nalot i żadna przejśc niema więc są do przewijania na nowo
:) Nalezaloby napisac: przewod nawojowy jest calkowicie skorodowany :) i wtedy dla wszystkich jest jasne :idea:

To takie dobrotliwe moje uwagi, nie obraz sie.

Pozdro
Pozdrawiam

Adam
ODPOWIEDZ