Niestety nie
Byłem w Leżajsku* w zeszłym roku, zwiedzając - wysłuchałem chwilę organów "swobodnie", tam zawsze ktoś gra. Na festiwal jednak z przyczyn "organizacyjno-finansowych" (oszczędzam) się nie wybierałem.
A faktem jest - organy brzmią pięknie. Nie wiem, ile głosów jest tam starych, a ile polcyna, ale brzmienie jest!
* - Zwiedzałem też chwilę kościół Farny (ten w stronę rynku). Gdy wszedłem okazało się, że jest celebracja z okazji 55 lecia matury, grał (fatalnie) jakiś dziadek zaciągając okropnie. Jednak podjąłem trud pokręcenia się chwile po okolicy, aż się skończy, i wszedłem na moment pozwiedzać, a akurat ćwiczył "normalny" organista. Trzeba przyznać, że instrument miał bardzo ciekawe brzmienie, choć wyglądał na dość późny - przełom XIX i XXw, może jest współczesny. Nie wiem nic o nim, a brzmiał ciekawie. Inną sprawą jest, że można było ogłuchnąć za sprawą włączonych jakichś głosów językowych, najprawdopodobniej trąbki 8" i czegoś jeszcze.

Brzmienie miał raczej ciemne, w stronę romantyzmu... Fara stronę www ma, informacji o organach brak (jak zwykle)
// przepraszam pozostałych za lekki OT.