Głośnik do gitary - Eminence V12

Przetworniki elektroakustyczne, obudowy głośnikowe i zagadnienia pokrewne.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

megabit pisze:Mi sie wydaje 120W RMS, 80W ciagla 8)
:?:
Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: megabit »

Piotr pisze:
megabit pisze:Mi sie wydaje 120W RMS, 80W ciagla 8)
:?:
Ciagla w sensie mocy podlaczanego wzmacniacza. Troszke nieprecyzyjnie sie wyrazilem :oops: Ale moge sie mylic...
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠
petersz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: petersz »

Chińskie podróbki?! Mam nadzieję, że na takie nie trafiłem... Głośniki kupione na Allegro, nowe, przyszły w kartonie z logo Eminence, napisem MADE IN THE USA itd., itd... Na ile mam temu wierzyć, to nie wiem... Ech...

Pozdr.
Awatar użytkownika
popiol17
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: popiol17 »

Ale jaja... jakiś rok temu kupiłem na giełdzie w Krakowie za 40zł 12" głośnik szerokopasmowy noname.... Mam go właśnie w łapie i porównuję ze zdjęciem Eminence - i jeżeli chodzi o kosz, wielkość magnesu, gumę na mocowaniu obwodu kosza to się nie mogę doszukać różnic - ilość dziurek do mocowania też taka sama :shock: , takie same podłużne wgięcia "łap" kosza...

Zawieszenie górne wygląda podobnie, membrana nie jest karbowana jak w tym Eminence no i mój głośnik miał tubkę którą usunąłem...

Uch, chyba jednak zamówię u oficjalnego dilera na Polskę, czyli case-pack...

Ciekawe, czy Eminence tak szeroko reklamowany jako "Prałd mejd in USA" sprowadza komponenty od Azjatów? :?
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

a ja się zastanawiam dlaczego LEGENDY wogóle się pojawiają w handlu... słyszałem, że producent zaprzestał ich produkcji wypuszczając nowe serie. Nie wiem ile w tym prawdy bo jestem takim leniem, że nie chce mi się zajrzeć na stronę producenta. Doszedłem do wniosku, że jak są w handlu to albo producent wznowił produkcje, albo to jakieś zapasy. Pamiętam jak dzwoniłem do dystrybutora jakiś czas temu (2lata???) to usłyszałem właśnie historie o zmianie asortymentu...
Awatar użytkownika
popiol17
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: popiol17 »

Chyba nie zaprzestał, przynajmniej tak wynika ze strony Eminence - raczej rozszerzyli asortyment.

Jest ta niby "flagowa" seria Legend, potem ta z czerwonymi koszami i Patriot.

Będę dzwonił na dniach do case-pack i dowiem się dokładnie

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

popiol17 pisze:
Ciekawe, czy Eminence tak szeroko reklamowany jako "Prałd mejd in USA" sprowadza komponenty od Azjatów? :?
Niektore elementy do tub wysokotonowych produkowane sa ....eeee nie powiem wam gdzie bo zaczniecie chodzic dumni jak pawie na godach :D :D :wink: :wink:
Aleksander Niemand
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

popiol17 pisze:Chyba nie zaprzestał, przynajmniej tak wynika ze strony Eminence - raczej rozszerzyli asortyment.

Jest ta niby "flagowa" seria Legend, potem ta z czerwonymi koszami i Patriot.

Będę dzwonił na dniach do case-pack i dowiem się dokładnie

Pozdrawiam!
Nie kupuj w casie-packu. Ceny mają rodem z naszego najbliższego satelity :wink:
P.S. VacuumVoodoo :arrow: Gdy spojrzałem na awatar nie widziałem czyj to post :)
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
pierwszy

Post autor: pierwszy »

VacuumVoodoo pisze: Niektore elementy do tub wysokotonowych produkowane sa ....eeee nie powiem wam gdzie bo zaczniecie chodzic dumni jak pawie na godach :D :D :wink: :wink:
W Polsce :)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

macska pisze:W Polsce :)
Z tego, co wiem Tonsil robi dużo podzespołów do głośników dla wielu wytwórców na świecie.
Zastanawiam się, czy nie byłoby sensownym pomysłem robienie własnych "kompozycji" głośnikowych z półfabrykatów, które oferuje Tonsil.
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

petersz pisze:Chińskie podróbki?! Mam nadzieję, że na takie nie trafiłem... Głośniki kupione na Allegro, nowe, przyszły w kartonie z logo Eminence, napisem MADE IN THE USA itd., itd... Na ile mam temu wierzyć, to nie wiem... Ech...
Pozdr.
A teraz coś z zupełnie innej beczki. Do procesorów Xeon - "Made in China", dodawane są "podciśnieniowe manipulatory" do umieszczania "kości" w podstawkach. Mają dumny napis "Made in USA" i wyglądają jak ten na fotografii.
Załączniki
bulbvac.jpg
Awatar użytkownika
eS
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: eS »

niech się wypowie ktoś kompetentny: jaki głośnik będzie lepszy do 1x12 (pod stratocastera) z przeznaczeniem bluesrockowo/hardrockowym - Legend V12 czy Legend 125? zastanawiam się nad tymi dwoma.
SPL mają podobne, a na T-S się nie zbyt znam... :roll:
-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
ODPOWIEDZ