regeneracja głośników: GDN30/60, GDM18/40
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
regeneracja głośników: GDN30/60, GDM18/40
Witam,
mam po dwie pary rozsypanych GDN30/60 oraz GDM 18/40 (ZDJĘCIA) a zależy mi żeby je odbudować, na oryginalnych częściach TONSIL
Czy ktoś z Was podjąłby się takiej naprawy, ewentualnie czy możecie polecić zakład który doprowadziłby te głośniki do porządku?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam!
Kauczuk
mam po dwie pary rozsypanych GDN30/60 oraz GDM 18/40 (ZDJĘCIA) a zależy mi żeby je odbudować, na oryginalnych częściach TONSIL
Czy ktoś z Was podjąłby się takiej naprawy, ewentualnie czy możecie polecić zakład który doprowadziłby te głośniki do porządku?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam!
Kauczuk
Czołem.
Korzystałem z http://www.acoustic.wirtuale.pl/ - nie narzekam, ale mam blisko - nie wiem czy z Sosnowca nie jest za daleko...
Pozdrawiam,
Jasiu
Korzystałem z http://www.acoustic.wirtuale.pl/ - nie narzekam, ale mam blisko - nie wiem czy z Sosnowca nie jest za daleko...
Pozdrawiam,
Jasiu
- jethrotull
- 3125...6249 postów
- jethrotull
- 3125...6249 postów
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Kauczuk pisze:Witaj,
jeśli tylko zrobią to dobrze i na oryginalnych częściach to odległość nie gra roli, zwłaszcza że 65zł za wymianę elementów ruchomych GDN i 40 za GDM to nie jest wygórowana cena.
Dzięki za namiar!
Pozdrawiam,
Kauczuk
Hmmmmm przecież są dostępne w ciągłej sprzeazy głosniki. Problem z regenracjąpolega na tymz e jeśłi memebrana będzie miała inne parametry (masa, sztrywność) jak zawieszenie będzie inne niż oryginalne to otrymamy po regeneracji inny głośnik.
65PLN za regenerację to stosunkowo dużo w porównaniu z ceną głósnika oryginalnego.
A co do zamawiania głośników - jest w Łdiz skpel który ma szeroką ofertę głosików Tonsila - zamawiają czesto - a na pewno nie są to ilości po kilkaset każdego z dostępnych typów.

nie pali się, jak znajdziesz podaj proszę na forum lub PW

Ja wiem dlaczego tak marudzę o oryginalne elementy TONSIL'a

Natomiast jeśli mowa o dostępności głośników, chyba nie masz na myśli starego, dobrego GDN30/60 ?
Spotkałem też podobny przetwornik: GDN30/80 - oba typy mają dość wysoką (18mm) cewkę fi 48mm, wykładniczą membranę oraz kobaltowy magnes. Układ magnetyczny skręcany, nie klejony.
Jedyna zauważalna różnica pomiędzy GDN30/60 a 30/80 to rdzeń, który w 30/60 pokryty jest miedzianym płaszczem.
Pozdrawiam,
KAuczuk
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zaangażowanym za pomoc, ostatecznie głośniki wyremontował pan Jacek Jadwiszczok aka Altusserwis.
Wymiana wszystkiego co się rusza w 2 GDN + 2 GDM kosztowała 250zł. (75zł za GDN i 50zł za GDM)
FOTKI TUTAJ
Pozdrawiam,
Kauczuk
Wymiana wszystkiego co się rusza w 2 GDN + 2 GDM kosztowała 250zł. (75zł za GDN i 50zł za GDM)
FOTKI TUTAJ
Pozdrawiam,
Kauczuk