Witam serdecznie!!
Czy pasmo przenoszenia 45-20 000Hz wystarczy dla kolumny stosowanej w bliskim polu? czy zna ktoś może jakąś firmę produkująca głośniki posiadającą ofertę na stronie www?? Czy ma ktoś schematy wzmacniaczy do kolumny aktywnej lub zwyklych wzmacniaczy do kolumny pasywnej o mocy do 60W i podobnym paśmie przenoszenia??
za wszystko serdecznie dziekuje
dsrecordss
pytanie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- dsrecordss
- 375...499 postów
- Kontakt:
pytanie
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
- dsrecordss
- 375...499 postów
- Kontakt:
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Witam
Spróbuj na tym forum:
http://www.akkus.com.pl/forum/main.htm
BTW Nie znam dobrze pojęć "fachowych" stosowanych przez projektantów kolumn. Z tego co mi jednak wiadomo pojęcie pola bliskiego i dalekiego wiąże sią z każdym źródłem dźwięku, czyli jeśli mamy np. kolumnę to do pewnej odległości od niej mamy do czynienia z tzw. polem bliskim a od pewnej odległości z polem dalekim. Trudno więc mówić o kolumnach dla "pola bliskiego" bo każda kouma jest źródłęm pola akustycznego bliskiego i dalekiego.
Ale najpewniej na forum Akkusa uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania. Powodzenia.
A w sprawach lampowych zapraszamy tutaj
Spróbuj na tym forum:
http://www.akkus.com.pl/forum/main.htm
BTW Nie znam dobrze pojęć "fachowych" stosowanych przez projektantów kolumn. Z tego co mi jednak wiadomo pojęcie pola bliskiego i dalekiego wiąże sią z każdym źródłem dźwięku, czyli jeśli mamy np. kolumnę to do pewnej odległości od niej mamy do czynienia z tzw. polem bliskim a od pewnej odległości z polem dalekim. Trudno więc mówić o kolumnach dla "pola bliskiego" bo każda kouma jest źródłęm pola akustycznego bliskiego i dalekiego.
Ale najpewniej na forum Akkusa uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania. Powodzenia.
A w sprawach lampowych zapraszamy tutaj

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'