LIST OTWARTY W SPRAWIE POLITYKI KULTURALNEJ POLSKIEGO RADIA
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
LIST OTWARTY W SPRAWIE POLITYKI KULTURALNEJ POLSKIEGO RADIA
http://www.sygnatariusze-radio.com/
Sprawa dość luźno związana z lampami, ale jednak.
Skoro uruchamiamy odbiorniki radiowe, to dobrze by było mieć czego na nich słuchać.
Każdy głos się liczy!
Sprawa dość luźno związana z lampami, ale jednak.
Skoro uruchamiamy odbiorniki radiowe, to dobrze by było mieć czego na nich słuchać.
Każdy głos się liczy!
Jest to chory kraj, gdzie utrzymywanie "gównianych" instytutów czy agend rządowych pochłania gigantyczne pieniądze, za które utzymać można by 100 takich orkiestr i chórów (no ale w tych instytucjach kultury nie pracują kumple i pociotki rządzących). Jakże pięknie byłoby spalić zasoby IPN, "doborowe" towarzystwo grzebiące w przeszłości zwolnić a pieniądze przeznaczyć na kulturę - ona to przecież pozostanie po tej nieszczęsnej IV RP.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Hmm...
Nie miałem zamiaru wywoływać dyskusji na tematy polityczne.
Od dawna wiadomo, że różni użytkownicy mają w tym zakresie odmienne zdania, a rozmowa (szybko przeradzająca się w kłótnię) nie doprowadzi do niczego konkretnego z wyjątkiem eksmisji wątku do kosza.
Chciałem raczej spowodować wzniesienie podad podziały w słusznym celu
Nie miałem zamiaru wywoływać dyskusji na tematy polityczne.
Od dawna wiadomo, że różni użytkownicy mają w tym zakresie odmienne zdania, a rozmowa (szybko przeradzająca się w kłótnię) nie doprowadzi do niczego konkretnego z wyjątkiem eksmisji wątku do kosza.
Chciałem raczej spowodować wzniesienie podad podziały w słusznym celu

Oczywiście nikt nie powie, że likwiduje się zasłużone dla kultury jednostki z powodów politycznych. Dlatego mojego posta nie należy traktować jako dyskusji politycznej. Jest to raczej wypowiedź w kategorii ekonomicznej. A skoro ekonomia w Polsce jest tak powiązana ściśle z polityką, to tylko świadczy o chorobie toczącej kraj.
To niestety jest jednak polityka! Podobnie jak zwolnienie ze stanowisk dziennikarzy radiowych - zasłużonych ludzi (m/in Tadeusza Sznuka). Uzasadniać to można osiągnięciem przez nich wieku emerytalnego itp. ale wszyscy widzą, że w "radiu" dzieje się coś niedobrego (i chyba nie tylko w radiu). Tak samo można powiedzieć, że "lustracja" jest podyktowana chęcią oczyszczenia niektórych środowisk (dlaczego tylko niektórych?) itd.
"Preskaler"
- Hennos
- 100...124 posty
- Kontakt:
Radiowa "Dwójka" po wyłączeniu nadajnika na "starym" UKF była u mnie tak samo nędznie słyszalna jak jedynka na UKF
Przyzwyczaiłem już się, iż radia to u mnie głównie mebel, gdyż najczęściej słucham progrocka z lat 70, a to już tylko w Trójce można nocami usłyszeć
No, a gdy już będę miał lampowe radio stereo to będzie używane jako wzmacniacz...

Przyzwyczaiłem już się, iż radia to u mnie głównie mebel, gdyż najczęściej słucham progrocka z lat 70, a to już tylko w Trójce można nocami usłyszeć

No, a gdy już będę miał lampowe radio stereo to będzie używane jako wzmacniacz...
Pzdr, Hennos