LIST OTWARTY W SPRAWIE POLITYKI KULTURALNEJ POLSKIEGO RADIA

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

LIST OTWARTY W SPRAWIE POLITYKI KULTURALNEJ POLSKIEGO RADIA

Post autor: Piotr »

http://www.sygnatariusze-radio.com/

Sprawa dość luźno związana z lampami, ale jednak.
Skoro uruchamiamy odbiorniki radiowe, to dobrze by było mieć czego na nich słuchać.

Każdy głos się liczy!
Awatar użytkownika
jakosek
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Post autor: jakosek »

Chociaż samego programu II PR słucham sporadycznie, to próbę rozwiązania Orkiestry i Chóru uważam za zamach :idea:
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Ja podpisałem już dawno (akcja na innym forum :) ) i wam też radzę! :)
Awatar użytkownika
marekb
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: marekb »

Jest to chory kraj, gdzie utrzymywanie "gównianych" instytutów czy agend rządowych pochłania gigantyczne pieniądze, za które utzymać można by 100 takich orkiestr i chórów (no ale w tych instytucjach kultury nie pracują kumple i pociotki rządzących). Jakże pięknie byłoby spalić zasoby IPN, "doborowe" towarzystwo grzebiące w przeszłości zwolnić a pieniądze przeznaczyć na kulturę - ona to przecież pozostanie po tej nieszczęsnej IV RP.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Hmm...
Nie miałem zamiaru wywoływać dyskusji na tematy polityczne.
Od dawna wiadomo, że różni użytkownicy mają w tym zakresie odmienne zdania, a rozmowa (szybko przeradzająca się w kłótnię) nie doprowadzi do niczego konkretnego z wyjątkiem eksmisji wątku do kosza.

Chciałem raczej spowodować wzniesienie podad podziały w słusznym celu :roll:
Awatar użytkownika
marekb
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: marekb »

Oczywiście nikt nie powie, że likwiduje się zasłużone dla kultury jednostki z powodów politycznych. Dlatego mojego posta nie należy traktować jako dyskusji politycznej. Jest to raczej wypowiedź w kategorii ekonomicznej. A skoro ekonomia w Polsce jest tak powiązana ściśle z polityką, to tylko świadczy o chorobie toczącej kraj.
Preskaler
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Preskaler »

To niestety jest jednak polityka! Podobnie jak zwolnienie ze stanowisk dziennikarzy radiowych - zasłużonych ludzi (m/in Tadeusza Sznuka). Uzasadniać to można osiągnięciem przez nich wieku emerytalnego itp. ale wszyscy widzą, że w "radiu" dzieje się coś niedobrego (i chyba nie tylko w radiu). Tak samo można powiedzieć, że "lustracja" jest podyktowana chęcią oczyszczenia niektórych środowisk (dlaczego tylko niektórych?) itd.
"Preskaler"
Awatar użytkownika
Maciek1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Maciek1 »

Witam

Zgadzam się z Preskalerem,naprawdę szkoda Tadeusza Sznuka i jego audycji "Dziesiąta z hakiem",nowe kierownictwo zlikwidowało tą pełną kultury audycję.

pozdrawiam
Maciek1
Awatar użytkownika
Hennos
100...124 posty
100...124 posty
Kontakt:

Post autor: Hennos »

Radiowa "Dwójka" po wyłączeniu nadajnika na "starym" UKF była u mnie tak samo nędznie słyszalna jak jedynka na UKF :(
Przyzwyczaiłem już się, iż radia to u mnie głównie mebel, gdyż najczęściej słucham progrocka z lat 70, a to już tylko w Trójce można nocami usłyszeć :evil:
No, a gdy już będę miał lampowe radio stereo to będzie używane jako wzmacniacz...
Pzdr, Hennos
ODPOWIEDZ