Koniec nadawania na falach długich...?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

k4be
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: k4be »

Tomasz.W pisze:Czy ktoś wie jak to ściągnąć i zapisać na dysku ?
link
Wychodzi flv. Można użyć mencoder czy czegoś podobnegio do przerobienia na normalny format.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Tomasz.W pisze:
Piotr pisze:....Za dwa tygodnie, to będzie zamiana częstotliwości między Dwójką, a Jedynką.....(
A możesz coś dokładniej napisać ? Bo przyznam szczerze że pierwsze słyszę i zacząłem się lekko martwić .
http://www.trioda.com/php/forum/viewtopic.php?t=7835
Preskaler
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Preskaler »

No właśnie! "Piotr" może coś więcej i dokładniej? Na jakich zakresach ta zamiana ma nastąpić? Mam nadzieję, że nie na "długich" tylko na UKF-ie!
"Preskaler"
Awatar użytkownika
Ano
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Ano »

Tomasz.W pisze: Czy ktoś wie jak to ściągnąć i zapisać na dysku ?
Wygodny jest VDownloader 0.3 b, automatycznie zamienia na potrzebny format.
http://vdownloader.softonic.de/
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Preskaler pisze:No właśnie! "Piotr" może coś więcej i dokładniej? Na jakich zakresach ta zamiana ma nastąpić? Mam nadzieję, że nie na "długich" tylko na UKF-ie!
Co masz na myśli?
Oczywiście, że na UKF!
Słabe wypierdki Jedynki zostaną przekazane Dwójce, a Jedynka weźmie porządne nadajniki, jakby jej było mało zasięgu na długich.
Tak, zamiana będzie "tylko" na UKF :evil:
Tomasz.W
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Tomasz.W »

Przyznam szczerze że nic z tego nie rozumiem . W dokumencie z linku nie ma nic o zamianie częstotliwości , natomiast jest informacja iż PR-1 ma przejąć częstotliwości PR-2 . Ale nie zmienia to faktu iż likwidacja Orkiestry i Chóru to (delikatnie mówiąc) idiotyzm .
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Tomasz.W pisze:W dokumencie z linku nie ma nic o zamianie częstotliwości , natomiast jest informacja iż PR-1 ma przejąć częstotliwości PR-2 .
Ma nastąpić zamiana częstotliwości UKF między Jedynką, a Dwójką. Oczywiście łącznie z fizyczną zamianą nadajników.
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: kaem »

Tomasz.W pisze:
kaem pisze:http://www.youtube.com/watch?v=hhZ_-iq6jbc - Film dokumentalny o maszcie w Konstantynowie (cz.I), dalsze części łatwo znajdziecie.
Czy ktoś wie jak to ściągnąć i zapisać na dysku ?
Najprościej (chociaż trochę po partyzancku):

1. Wyczyścić tymczasowe pliki internetowe.
2. Odnaleźć na Youtube wszystkie części i spokojnie je sobie w całości obejrzeć.
3. Wejść na Opcje internetowe/Ustawienia/Wyświetl pliki.
4. Posegregować wyświetlone pliki według rozmiaru, klikając na nagłówek "Rozmiar".
5. Największe posegregowane pliki są plikami video w formacie FLV. Łatwo je rozpoznacie, chyba mają "video" w nazwie.
6. Uwaga! Wszystkie pliki mają te same nazwy! Trzeba je więc skopiować do oddzielnych stałych folderów, a następnie ręcznie pododawać rozszerzenie FLV z ewentualną zmianą nazw na jakieś rozpoznawalne.
7. Do spokojnego oglądania off-line, należy ściągnąć sobie i zainstalować Flashstreamworks FLVPlayer. Niestety, nie znam darmowego i pewnego sposobu na konwersję FLV do MPEG lub AVI. Konwersja tanimi narzędziami albo mi nie działa wcale, albo pliki te wychodzą pouszkadzane.
adamst_ pisze:Dzięki za ten link :-)

Imponująca trioda :-)

Kiedy powstał film? Chyba jakos pod koniec lat '80, bo słychać w podkładzie muzycznym DX7 ;-)
Ale maszt zawalił się w 1991 roku. To co jest na Youtube to jest kolekcja czyichś prywatnych zbiorów, zbierana z różnych źródeł telewizyjnych. Faktycznie, część prowadzona w plenerze przez red. Kanciruka pochodzi chyba z 1989 roku (jest powiedziane, że maszt stoi już 15 lat, a powstał w 1974 roku).
Ostatnio zmieniony pn, 14 maja 2007, 08:16 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

kaem pisze: Niestety, nie znam darmowego i pewnego sposobu na konwersję FLV do MPEG lub AVI. Konwersja tanimi narzędziami albo mi nie działa wcale, albo pliki te wychodzą pouszkadzane.
Do konwersji używam Riva FLV Encodera - oficjalnie ma tylko konwersję do FLV, ale jak się wybierze plik FLV do konwersji i nazwę pliku wynikowego ustawi z rozszerzeniem .mpeg lub .avi to program go skonwertuje. Nie wyszła mi ta sztuczka moze z 4 plikami z kilkudziesięciu ściągnietych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
_idu

Post autor: _idu »

k4be pisze:
link
Wychodzi flv. Można użyć mencoder czy czegoś podobnegio do przerobienia na normalny format.
A po co przerabiać? K-Lite Mega Codec Pack ma kodeka typu source dla formatu FLV.
_idu

Post autor: _idu »

k4be pisze:
link
A po co przerabiać? K-Lite Mega Codec Pack ma kodeka typu source dla formatu FLV.
Awatar użytkownika
elektron
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: elektron »

kaem pisze:http://www.youtube.com/watch?v=hhZ_-iq6jbc - Film dokumentalny o maszcie w Konstantynowie (cz.I), dalsze części łatwo znajdziecie.
Chciałem dzisiaj ściągnąć filmiki a tu:

"This video has been removed by the user" :x
Tomasz.W
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Tomasz.W »

elektron pisze:...Chciałem dzisiaj ściągnąć filmiki a tu:
"This video has been removed by the user" :x
No i właśnie żeby się uchronić przed ujrzeniem takiego komunikatu chciałem to mieć na dysku . Niestety , nie zdążyłem :evil: .
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: kaem »

Z tego co mi wiadomo, film został usunięty z powodu chwilowego braku porozumienia pomiędzy kilkoma osobami, które mają "oryginał". Aktualnie chyba jest już porozumienie i filmik powróci. Niezależnie od tego, zostanie też powieszony na specjalnym serwisie internetowym, być może w trochę lepszej jakości i z dodatkowymi materiałami.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Awatar użytkownika
Hennos
100...124 posty
100...124 posty
Kontakt:

Post autor: Hennos »

Pięcioczęściowy materiał filmowy o RCN Konstantynów jest znowu dostępny:
http://www.youtube.com/profile?user=MeraTronik

BTW: Lampy BTS 150-2 to było to :)
Pzdr, Hennos
ODPOWIEDZ