"Pifak" lampomaniaków

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
jakosek
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Post autor: jakosek »

I ja się piszę. Siedziba fonaru mi odpowiada, będę miał blisko z dworca.

Jestem zdania że impreza kilkudniowa ma sens jeżeli ktoś zajmie się organizacją (tszczesn chyba jest chętny :) ). Chodzi mi o poukładanie czasu i zaplanowanie ciekawych zajęć.
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

Urban Turban pisze:Z gitarami problem będzie dużo mniejszy niż z jakimkolwiek piecem słusznej mocy ;) W końcu wiosło zarzucasz na plecy i już, a wzmacniacz... oj, nie radzę :) Ale musze przyznać że idea pifaku coraz bardziej zaczyna do mnie przemawiać :D
Co do lokalizacji - myślę że Fonar do bardzo dobry pomysł. Wiele osób napewno chętniej wybierze się "na pierwszy raz" na te kilka godzin na Pragę niż od razu poza miasto, do tego z noclegiem. Gdy więzi się zacieśnią to będzie dużo łatwiej zorganizować wyjazd parodniowy...
Uważam,że świetnie to ująłeś,a więc ustalajmy konkretny termin i w te pędy do Gsmoka
Pozdrawiam
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

jeśli impreza będzie w Warszawie na Mińskiej to też się pisze... Przysięgam nie bić audiofili. Koło czwartego piwa nie jestem w stanie pobić kogokolwiek :) Średnio pijany audiofil da sobie ze mną rade :)

PS. A gdzie jest wogóle Mińska? Koło jakiego dworca?
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Już znalazłem Mińską. Dobrze, ze dochodzi do Grochowskiej. Moja ciotka mieszka niedaleko więc będę miał się gdzie przekimać. Mogę ze sobą wziąść jakiś mały wzmacniaczyk do ogrania z tym, że to head i musiałby ktoś z Warszawy załatwić paczkę i gitarę. Załatwiający gitarę i paczkę może sobie wybrać piecyk do ogrania między dwoma pokazanymi na zdjęciach. Wziąść mogę tylko jeden z nich.
Załączniki
dwukanałowy oparty o Fendera i Plexi
dwukanałowy oparty o Fendera i Plexi
jednokanałowy oparty na Soldano Atomic
jednokanałowy oparty na Soldano Atomic
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

No i cóś przyklapło w temacie
Pozdrawiam
Alek

Post autor: Alek »

Przyklapło, bo brakuje fuhrera całego przedsięwzięcia :?
W każdym bądź razie ja zaproponuję, podobnie jak rok temu spotkanie u mnie. Niezależnie od tego mogą być przecież zorganizowane inne spotkania. :idea:
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Post autor: Boski Miszcz »

Jak bedzię na początku lipca to lipa :-\ to wtedy Boski Miszcz się może nie zjawić bo mam egzaminy do 4 lipca :cry:
Miłośnik lamp telewizyjnych :):)

http://ag.bocznica.org/
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

Alek pisze:Przyklapło, bo brakuje fuhrera całego przedsięwzięcia :?
W każdym bądź razie ja zaproponuję, podobnie jak rok temu spotkanie u mnie. Niezależnie od tego mogą być przecież zorganizowane inne spotkania. :idea:
W pożądanej cenowo lokalizacji odpowiedzieli mi, że trochę wolnych miejsc jeszcze jest, ale trzeba je rezerwować. A jak ja mam dokonać rezerwacji, jak nikt się nie zdeklarował czy i na jak długo przybędzie, i czy mu termin odpowiada?
Alek

Tomku, ja jednak stawiam na stare, wypróbowane rozwiązania.
Trzeba iść z duchem czasu: modne są np. zwiazki na tzw "kartę rowerową" , bo tak naprawdę do niczego nie zobowiązują. Myślę, że w tym samym duchu trzeba realizować takie spotkanie. Kto będzie miał ochotę/możliwość/kaprys ten przyjedzie, kto nie będzie miał ochoty/możliwości/kaprysu ten nie przyjedzie.
Dlatego optuję za czymś podobnym jak rok temu :roll:

Aby nie być gołosłownym proponuję 26-27 maja b.r. To miesiąc czasu, co wydaje się wystarczającym wyprzedzeniem.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

Alek pisze: Trzeba iść z duchem czasu: modne są np. zwiazki na tzw "kartę rowerową" , bo tak naprawdę do niczego nie zobowiązują. Myślę, że w tym samym duchu trzeba realizować takie spotkanie. Kto będzie miał ochotę/możliwość/kaprys ten przyjedzie, kto nie będzie miał ochoty/możliwości/kaprysu ten nie przyjedzie.
Dlatego optuję za czymś podobnym jak rok temu :roll:
No, ale wtedy albo jednodniowe, albo u kogoś kto jest w stanie przyjąć większą, bliżej niesprecyzowaną ilośc osób (ja nie mogę). Załatwienie jakiegokolwiek spania wymaga jednak znania przynajmniej ilości chętnych.
Alek pisze:Aby nie być gołosłownym proponuję 26-27 maja b.r. To miesiąc czasu, co wydaje się wystarczającym wyprzedzeniem.
Ale to beze mnie, będę wtedy we Włoszech, niestety zapewne bez radia :(
_idu

Post autor: _idu »

No to sprawa prosta.

Termin 26 - 27 maja.... Dokładniej popołudnie - nocka, potem przedpołudnie i z powrotem do domu z drzemką w pociągu.... (pomimo iż mieszkam niedaleko - jakieś 135 kilosów to jedzie się prawie 3 godziny...... a pociąg przed II wojną światową ciągnięty parowozem jechał 90 minut a ten superszybki 78 minut.....)

Jest już ciepło, szkoły i uczelnie w tym okresie nieco odpuszczają.
Ponadto jeszcze nie wakacje i nie urlopy. Nie jest to długi weekend więc też nie ma kolizji. Owszem wszystkim sie nie przypasuje - nie jest to możłiwe).

Co do dojazdu - są bilety weekendowe - 2 klasa 60PLN bilet normalny niezależnie od liczby przejazdów - jedyny ból tylko Przewozy Regionalne - żadne TLK czy InterCity.

Przydałoby się zorganizować miejsca na złożenie "klamotów". Nie ma sensu ze wszystkim pchać się np. do Alka - nawet jego obszerne lokum nie jest z gumy. A zaprezentować swoje dzieła można wieczorkiem.

Zarwana nocka - no i co z tego, dla swojego hobby chyba można.

Co do lokum gdzie można się rozłożyć. Potrzebne są jakieś stoliki - i tu jest problem logistyczny. W tym przypadku należałoby zarządzić określenie co kto ze sobą zabiera.

A to jak będzie - zależy od nas co przyjadą.
Alek

Na razie jesteś jedynym forumowiczem, który wyraził jakąś deklarację :? . Wobec tego trzeba się naprawdę zastanowić nad proponowanym terminem :?
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

A ja znowu nagłośnię temat. Dopiero teraz trafiłem tutaj (nie miejcie mi tego za złe :? ). Propozycji dużo, a efektu chyba żadnego. Nawet jak by coś zostało ustalone, to pewnie bym się nie pojawił (Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały :( , ktoś kojarzy utwór?).
Proponuję Łysą górę, przylecę na odkurzaczu :twisted: :twisted:
Alek

Wielkie sorry, ale co to w zasadzie ma być :? :?:

Zaproponowałem miejsce i termin; zainteresowania jednak nie było, tak więc chyba trudno mieć do mnie pretensje :evil:
Alek

Re: "Pifak" lampomaniaków

Spróbuję odkurzyć temat. Chętni są :?:
ODPOWIEDZ