Dzięki za tą wiadomość, może zacznę skanować moje (i nie tylko) lampki. Planowałem coś podobnego wcześniej, ale przeszło mi przez głowę wciskanie np. AZ1 pod klapę skanera!
Pod klapę nie radzę...
Robiłem kiedyś foty skanerem, fotografowane obiekty nakrywałem pudełkiem, żeby nie podświetlało ich z zewnątrz, wówczas fotki są wyraźniejsze. Ważna rzecz: do fotografowania obiektów trójwymiarowych nie nadają się skanery z przetwornikiem CMOS - kiepsko łapią głębię. Na szczęście większość współczesnych skanerów ma przetworniki CCD.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Może to jakieś czujniki wykrywające wstrząsy (drgania, wibracje) – wewnątrz widać coś co przypomina styki i ciężarek. Wcześniej zastanawiałem się czy nie jest to może czujnik pola magnetycznego, lub położenia względem pola grawitacyjnego (wskaźnik pionu, poziomu, przechyłu) ?
To są fajne lampki.Kiedyś jak miałem 7-8 lat znalazłem z kumplem coś takiego i podłączyłem do bateri 4,5V żeby zobaczyć jak to świeci.Efekt przeszedł najśmielisze oczekiwania. Szkoda,że tak szybko się skończyło i tak na raz. Fakt faktem myślałem,że oślepne
Lampy znalazłem na aukcji allegro. http://allegro.pl/item182966189_5_zarow ... ilips.html