Schaberplatz 31.03.2007

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Schaberplatz 31.03.2007

Post autor: OTLamp »

Pogoda dopisała, ludzi nawet trochę było. Kupiłem oscylo-synchroskop lampowy Radiotechniki Wrocław OK12, nawet działa, tylko jest w środku makabrycznie zakurzony. U rozbieracza kupiłem EC92 do Saby z automatycznym strojeniem, bo dotychczas w głowicy UKF w miejscu jednej z EC92 miałem wsadzoną radziecką 6N15P. Była też u rozbieracza EFP60, ale trochę odrapana. U innego gościa widziałem dużo nowych potencjometrów, 2x100k (po 2zł/szt) i poczwórnych 2x50k z odczepem+2x150k (po 7zł).
Załączniki
OK12.JPG
Ostatnio zmieniony sob, 31 marca 2007, 14:27 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Ja u siebie w mieście na szaberplacu widziałem Mazura i Pioniera, ale skrzynki były w stanie powiedzmy dostatecznym, bez tylnych ścianek. Facet chciał po 150PLN za kożdego z nich. Podobno oba działaly. Miał też jakieś sprawne radio niemieckie za które chciał 200PLN... Rozbestwili się ci śmieciarze... :?
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

A ile dałeś za oscyloskop? Ładnie wygląda :) Może i ja na częstochowskim rynku kupię coś ciekawego... Niedawno widziałem jakieś stare radia ale nikt nie był zainteresowany nimi więc może mam szansę za grosze chapnąć te sprzęty. Tylko większe auto by się przydało...
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
OTLamp

Dałem 25zł.
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

Dziś byłem na Piotrkowskim Szaberplacu. Pogoda dopisała :)
Co kupiłem :?:
-U rozbieracza dwa identyczne, wychyłowe VU-metry produkcji polskiej Mery po złotówce za sztukę. Pięknie się przezentują, są w świetnym stanie.
-U jakiegoś menelika zanabyłem dwa głośniki GD 10-16/4/6. Mają 8 omów impedancji i 4W mocy. Są w dobrym stanie, po dwa złocisze sztuka :idea:
Czego nie kupiłem :?:
-Radyjko Loewe-Opta w białym bakelicie. Stan dobry, skala cała, ma UKF 88-104 MHz. W środku dostrzegłem kilka nowali/rimloków i oktala. Nie wiem, co to za model. Całe siedemdziesiąt złotych :!:
-Prostownik selenowy, modelu nie znam. Długości ma jakieś dwadzieścia pięć centymetrów, płytki mają wymiary około siedem na siedem centymetrów, nieużywany. Zgasiła mnie cena, czyli osiemdziesiąt złotych :?
pierwszy

Re: Schaberplatz 31.03.2007

Post autor: pierwszy »

OTLamp pisze:Kupiłem oscylo-synchroskop lampowy Radiotechniki Wrocław OK12, nawet działa, tylko jest w środku makabrycznie zakurzony.
Wyglada pieknie, nie sie chowaja wszystkie cyfrowki :)
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Ładny, na początku myślałem, że kupiłeś Mini 4, którego on do złudzenia przypomina (ja swojego wyrwałem za 17zł na schaberplatzu). Wymiarami pewnie również podobny?

A potencjaki kupiłeś, czy nie? (i u kogo- może się za 2 tygodnie wybiorę...)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Vault_Dweller pisze:Ładny, na początku myślałem, że kupiłeś Mini 4, którego on do złudzenia przypomina (ja swojego wyrwałem za 17zł na schaberplatzu). Wymiarami pewnie również podobny?
Jest trochę większy, ale i znacznie bardziej rozbudowany - 14 lamp + oscyloskopowa. Konstrukcja wewnętrzna jest dość zwarta.

Vault_Dweller pisze: A potencjaki kupiłeś, czy nie? (i u kogo- może się za 2 tygodnie wybiorę...)
Nie kupiłem. Gościa, który je miał widziałem pierwszy raz.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Wolumen 1-04-2007.Sporo lampek do TV lampowych(NOS):PCC84,85,PL81(to z tych ciekawszych),dalej 6ż1P,6ż2P(po 3PLN),mnogo innych ZSRR.Za dwa tygodnie radzę zainteresować się gościem sprzedającym ,z gazety" ,stoi przeważnie koło budynku z białej cegły(sprzedają w nim gł. i kolumny),dostał przy mnie dostawę ok.500sztNOS różnych lampek,ma nowe,,diabełki"" ,podstawki i kupę innych.Trzeba się ostro targować bo podstawowa cena lampy(typowej) to 5PLN.
ODPOWIEDZ