Schaberplatz 31.03.2007
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Schaberplatz 31.03.2007
Pogoda dopisała, ludzi nawet trochę było. Kupiłem oscylo-synchroskop lampowy Radiotechniki Wrocław OK12, nawet działa, tylko jest w środku makabrycznie zakurzony. U rozbieracza kupiłem EC92 do Saby z automatycznym strojeniem, bo dotychczas w głowicy UKF w miejscu jednej z EC92 miałem wsadzoną radziecką 6N15P. Była też u rozbieracza EFP60, ale trochę odrapana. U innego gościa widziałem dużo nowych potencjometrów, 2x100k (po 2zł/szt) i poczwórnych 2x50k z odczepem+2x150k (po 7zł).
Ostatnio zmieniony sob, 31 marca 2007, 14:27 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja u siebie w mieście na szaberplacu widziałem Mazura i Pioniera, ale skrzynki były w stanie powiedzmy dostatecznym, bez tylnych ścianek. Facet chciał po 150PLN za kożdego z nich. Podobno oba działaly. Miał też jakieś sprawne radio niemieckie za które chciał 200PLN... Rozbestwili się ci śmieciarze... 

- futrzaczek2
- 625...1249 postów
Dziś byłem na Piotrkowskim Szaberplacu. Pogoda dopisała 
Co kupiłem
-U rozbieracza dwa identyczne, wychyłowe VU-metry produkcji polskiej Mery po złotówce za sztukę. Pięknie się przezentują, są w świetnym stanie.
-U jakiegoś menelika zanabyłem dwa głośniki GD 10-16/4/6. Mają 8 omów impedancji i 4W mocy. Są w dobrym stanie, po dwa złocisze sztuka
Czego nie kupiłem
-Radyjko Loewe-Opta w białym bakelicie. Stan dobry, skala cała, ma UKF 88-104 MHz. W środku dostrzegłem kilka nowali/rimloków i oktala. Nie wiem, co to za model. Całe siedemdziesiąt złotych
-Prostownik selenowy, modelu nie znam. Długości ma jakieś dwadzieścia pięć centymetrów, płytki mają wymiary około siedem na siedem centymetrów, nieużywany. Zgasiła mnie cena, czyli osiemdziesiąt złotych

Co kupiłem

-U rozbieracza dwa identyczne, wychyłowe VU-metry produkcji polskiej Mery po złotówce za sztukę. Pięknie się przezentują, są w świetnym stanie.
-U jakiegoś menelika zanabyłem dwa głośniki GD 10-16/4/6. Mają 8 omów impedancji i 4W mocy. Są w dobrym stanie, po dwa złocisze sztuka

Czego nie kupiłem

-Radyjko Loewe-Opta w białym bakelicie. Stan dobry, skala cała, ma UKF 88-104 MHz. W środku dostrzegłem kilka nowali/rimloków i oktala. Nie wiem, co to za model. Całe siedemdziesiąt złotych

-Prostownik selenowy, modelu nie znam. Długości ma jakieś dwadzieścia pięć centymetrów, płytki mają wymiary około siedem na siedem centymetrów, nieużywany. Zgasiła mnie cena, czyli osiemdziesiąt złotych

Re: Schaberplatz 31.03.2007
Wyglada pieknie, nie sie chowaja wszystkie cyfrowkiOTLamp pisze:Kupiłem oscylo-synchroskop lampowy Radiotechniki Wrocław OK12, nawet działa, tylko jest w środku makabrycznie zakurzony.

- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Ładny, na początku myślałem, że kupiłeś Mini 4, którego on do złudzenia przypomina (ja swojego wyrwałem za 17zł na schaberplatzu). Wymiarami pewnie również podobny?
A potencjaki kupiłeś, czy nie? (i u kogo- może się za 2 tygodnie wybiorę...)
A potencjaki kupiłeś, czy nie? (i u kogo- może się za 2 tygodnie wybiorę...)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Jest trochę większy, ale i znacznie bardziej rozbudowany - 14 lamp + oscyloskopowa. Konstrukcja wewnętrzna jest dość zwarta.Vault_Dweller pisze:Ładny, na początku myślałem, że kupiłeś Mini 4, którego on do złudzenia przypomina (ja swojego wyrwałem za 17zł na schaberplatzu). Wymiarami pewnie również podobny?
Nie kupiłem. Gościa, który je miał widziałem pierwszy raz.Vault_Dweller pisze: A potencjaki kupiłeś, czy nie? (i u kogo- może się za 2 tygodnie wybiorę...)
-
- 6250...9374 posty
Wolumen 1-04-2007.Sporo lampek do TV lampowych(NOS):PCC84,85,PL81(to z tych ciekawszych),dalej 6ż1P,6ż2P(po 3PLN),mnogo innych ZSRR.Za dwa tygodnie radzę zainteresować się gościem sprzedającym ,z gazety" ,stoi przeważnie koło budynku z białej cegły(sprzedają w nim gł. i kolumny),dostał przy mnie dostawę ok.500sztNOS różnych lampek,ma nowe,,diabełki"" ,podstawki i kupę innych.Trzeba się ostro targować bo podstawowa cena lampy(typowej) to 5PLN.