"Samopomoc Lampowców" :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
"Samopomoc Lampowców" :)
Wpadł by mi do głowy taki pomysł: by elektronicy zajmujący się lampami elektronowymi- a jest ich stosunkowo niewielu- mieszkający niedaleko siebie mogli sobie pomagać nawzajem. Np. ludzie mogliby wymieniać się doświadczeniami, udzielać sobie porad tak jak tu na forum; ktoś kto potrzebowałby pomierzyć parametry swoich lamp mógłby odwiedzić elektronika dysponującego odpowiednim przyrządem, obeznanych w technice w.cz. można by było poprosić o zestrojenie radioodbiornika a stolarzy o odnowienie obudowy... Jednym słowem możliwości jest multum. Jeśli ta inicjatywa, podobna do tej polegającej na udostępnianiu sobie skal radioodbiorników (i zresztą szersza, więc obejmująca ją) się przyjmie (mam taką nadzieję
), to piszmy np. na forum kto co może zrobić. To samo dotyczy wymiany podzespołów między sobą. Ja mam osobiście niestety mało sprzętu (bida!) ale posiadam sporo telewizyjnych lamp- kilka (ok. 8szt. ?) używanych PL504, jakieś PL84, PCC88 (na razie cztery)...

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: "Samopomoc Lampowców" :)
Vault_Dweller pisze:Wpadł by mi do głowy taki pomysł: by elektronicy zajmujący się lampami elektronowymi- a jest ich stosunkowo niewielu- mieszkający niedaleko siebie mogli sobie pomagać nawzajem. [...]
Mnie się to podoba.
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Można by było... A co masz w tym wzmacniaczu za problemo?brener2 pisze:Lampomaniacy Łodziacy - łączmy się!
Vault - Miałbym chyba trochę klamotów dla Ciebie za pomoc w
naprawieniu wzmacniacza Ampli 75.
STUDI - Skan Cię nie zadowala? Może dało by radę zrobić? A później na szybę i jest!
Pozdrawiam wszystkich
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!