Przy okazji przeszukiwania netu za różnościami ad 6N13S ( Macska ) natknąłem się na takie "coś":
senicz 21 Gru 2006, 07:49
"a jakie parametry materialu rdzenia? bo ten najwazniejsze parametrw trafach audio jest jakos dziwnie przemilczany?"
Harry 21 Gru 2006, 13:55
"Witam
Senicz na temat blach do traf wyjsciowych to chyba najlepiej się spytać na forum triody.
Z checią udziela wyczerpującej odpowiedzi.
Pozdrawiam Romek"
senicz 21 Gru 2006, 14:40
"na triodzie? a zrobili juz pierwsza powietrzowke? czyli lampe z zarowki z dodatkowa blaszka ala anoda?"
Harry 21 Gru 2006, 16:43
"Oj Senicz o to też możesz się spytać.
Pozdrawiam Romek."
senicz 21 Gru 2006, 16:53
"przeciez wiesz dobrze ze nie moge. Jak im radzilem aby kurczaka uzywali jako obciazenie dopasowujace mikrofalowke do kabla koncentrycznego sluzacego jako nadajnik rozsiewczy do laczy osiedlowej sieci internetowej to nie chcieli sluchac! to ja mam sie teraz pytac o zarowke?"
Czyżby niektórzy forumowicze tęsknili za obecnościa Senicza na Triodzie? W ramach pocieszenia mają na forum kolegę KaW, który oprócz alternatywnej fizyki jak wyżej wymieniony dodatkowo stosuje alternatywną składnię i interpunkcję...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Thereminator pisze:Czyżby niektórzy forumowicze tęsknili za obecnościa Senicza na Triodzie? W ramach pocieszenia mają na forum kolegę KaW, który oprócz alternatywnej fizyki jak wyżej wymieniony dodatkowo stosuje alternatywną składnię i interpunkcję...
Marne to pocieszenie, gdyż daleko odstaje od oryginału - nie posiada funkcji rzucania obelg, ani modlenia się do "Mistrza Floriana"
[...]
Thereminator pisze:Czyżby niektórzy forumowicze tęsknili za obecnościa Senicza na Triodzie?
Do mnie pijesz?
Za nikim kogo nie znam nie tęsknię, jednak zanim zarejestrowałem się na Triodzie przeglądałem jego zasoby, z sobie tylko wiadomego powodu zacząwszy od kosza - już wiem... szukałem informacji o EL86 (mam do niej słabość ) a tam o jej wyższości nad EL84 etc. etc. Poza tym wielokrotne wspominanie owego jegomościa powodowało irytację: co jest? Zatem poszukałem, poczytałem i... już jasne.
Thereminator pisze:Czyżby niektórzy forumowicze tęsknili za obecnościa Senicza na Triodzie? W ramach pocieszenia mają na forum kolegę KaW, który oprócz alternatywnej fizyki jak wyżej wymieniony dodatkowo stosuje alternatywną składnię i interpunkcję...
Marne to pocieszenie, gdyż daleko odstaje od oryginału - nie posiada funkcji rzucania obelg, ani modlenia się do "Mistrza Floriana"
[...]
E, przesadzasz, mnie tam wyobelżył kiedyś. I paru jeszcze innych naśladowców senicza sobie przypominam, już z czasów mojej obecności na forum (z samym S. się minąłem).
futrzaczek2 pisze:
Niestety, KaW ma tyle wspólnego z Seniczem, co ECC83 z GU81
... z racji duuuuużej ilości "wolnego czasu" przeglądam to i owo, tam i siam i czasem trafiam na coś, co skomentował już jethrotull:
jethrotull pisze:W obu przypadkach w bańce próżnia?
Do czego piję?
Otóż i :
pitaszyl
>>Co to za patent z tymi pogniecionymi Elwami?
Pytałem pana Andrzeja o "pogniecione Elwy". Kondensatory zostały specjalnie ponaginane w celu ustabilizowania centralnie zwijki. Patent podpatrzony w kondensatorach Philipsa i zastosowany przez Elwę zamiast smoły, którą dawano wcześniej. Dzięki nagięciom wnętrze kondensatora się nie telepie i zwiększa się jego trwałość.
Ja ze swojej strony dodam:
"Tylko wszechświat i ludzka głupota nie mają granic. Co do wszechświata nie jestem pewien..."*
Poniżej fotka i link do oryginału.
Czyżbym coś przeoczył w knigach? Jeżeli jestem niedouczony, to proszę o darmowe korepetycje
Abstrahując od tych pogniecionych kondensatorów - wiesz, co mnie bardziej martwi? Że w jednym z wzmacniaczy z tego forum jest na przedwojennych lampach - jak audiofilom padnie na "mózg”, że tylko takie dobrze grają to my, kolekcjonerzy radiów, będziemy mieli przerąbane...