Cudowny kondycjoner- allegro.... Panowie kupujemy ??
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- jethrotull
- 3125...6249 postów
- barbie
- 125...249 postów
- Kontakt:
Czyżby?
Czyżby to było coś podobnego do stabilizatora z rdzeniem nasyconym z epoki lampowych TV? W domach wczasowych FWP (dla młodych - Fundusz Wczasów Pracowniczych) było tego pełno, bo zazwyczaj siadało napięcie. Wskazuje na to "manie" woltomierza.
Jeśli tak, to rzeczywiście chroni przed błyskawicami (no, nie bezpośrednim trafieniem), ale ten "drugoplanowy szum"? Co to z diabeł???
, że nie wspomnę już o "dziwięku"
Jeśli tak, to rzeczywiście chroni przed błyskawicami (no, nie bezpośrednim trafieniem), ale ten "drugoplanowy szum"? Co to z diabeł???

Dźwięk przekazują drgania - nie bity!
- jethrotull
- 3125...6249 postów
- jdubowski
- moderator
"wymazuje zmiejsza pŁatki śniegu na obrazach TV"
BTW - ten sam sprzedajacy oferuje ładne szafkowe radio z gramofonem:
http://allegro.pl/item167723065_piekny_ ... orenz.html
BTW - ten sam sprzedajacy oferuje ładne szafkowe radio z gramofonem:
http://allegro.pl/item167723065_piekny_ ... orenz.html
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
No, panowie, trochę inżynierskiego realizmu.
Zbudowanie silnego filtra dolnoprzepustowego, który będzie ładnie oczyszczał te 50 Hz sieci ze śmieci nie jest przeciez takie trudne.
A jeśli będzie przy okazji miał możliwość kompresowania pików napięciowych,
również tych o sporej energii, to od razu trzeba pluć na to ?
Bo facet chce sprzedać to urządzenie konkretnej grupie docelowej i napisał, że poprawia dźwięk i obraz ?
W takim razie proponuje bojkotować wszystkich producentów listew zasilających do komputerów,
toż to zwykła hucpa jest, taka listwa przecież nic nie daje, zasilacze impulsowe obronią się same.

Zbudowanie silnego filtra dolnoprzepustowego, który będzie ładnie oczyszczał te 50 Hz sieci ze śmieci nie jest przeciez takie trudne.
A jeśli będzie przy okazji miał możliwość kompresowania pików napięciowych,
również tych o sporej energii, to od razu trzeba pluć na to ?
Bo facet chce sprzedać to urządzenie konkretnej grupie docelowej i napisał, że poprawia dźwięk i obraz ?
W takim razie proponuje bojkotować wszystkich producentów listew zasilających do komputerów,
toż to zwykła hucpa jest, taka listwa przecież nic nie daje, zasilacze impulsowe obronią się same.

- barbie
- 125...249 postów
- Kontakt:
Ależ skąd...
Nikt na to nie pluł!
Urządzenia, o których napisałem faktycznie działały. Sam stosuję też ochronę.
Stabilizator w FWP też poprawiał obraz przy spadkach napięcia sieci (nie było pasów z góry i z dołu).
W..... mnie jednak nachalna reklama. Nie wiem, jak Wy, ale jak widzę i słyszę Norah Jones codziennie kilka razy w TVN 24, to już nie mam ochoty na tą nową płytę.
Urządzenia, o których napisałem faktycznie działały. Sam stosuję też ochronę.
Stabilizator w FWP też poprawiał obraz przy spadkach napięcia sieci (nie było pasów z góry i z dołu).
W..... mnie jednak nachalna reklama. Nie wiem, jak Wy, ale jak widzę i słyszę Norah Jones codziennie kilka razy w TVN 24, to już nie mam ochoty na tą nową płytę.
Dźwięk przekazują drgania - nie bity!
- jethrotull
- 3125...6249 postów
No niezły, gdyby przez niego zasilić elektrowóz to pewnie jechałby bardzo gładkojethrotull pisze:no no, 3300kW, niezły sprzęt, naprawdę.

Ale pomijając błąd w opisie, urządzenie wygląda dość solidnie. Natomiast raczej nie jest stabilizatorem magnetycznym, przy prądzie znamionowym bliskim 15A wymiary byłyby większe.
785mm