Skromne zaproszenie :)

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

szalony

Post autor: szalony »

jantu pisze:Witam!
Faktycznie ciemne,troche to wina aparatu,troche warunkow.Sprobuj oszukac automatyke aparatu.Szczegolnym przykladem bedzie tu zdjecie pociagu pod zachodzace slonce.Robi sie to tak:Wybierz obiektywem jakis ciemniejszy fragment krajobrazu,nacisnij spust do polowy,aparat nastawi automatyke,potem ustaw pozadany kadr i knyps.To naprawde dziala.
Pozdrowienia jantu
Dzięki za zainteresowanie :) A jest to tzw. pamieć ekspozycji :) (Znana w analogowcu jako "AE Lock") ;) Kupiłem sobie właśnie analogowca, ale tam "szanuje zdjęcie". Tu nie miałem czasu na pomiar - ja jechałem w jedną stronę - lokomotywa w drugą :D

Sesja się skończyła (4,7 ;) ), więc powrzucam teraz jakieś zdjęcia.

Gdyby ktoś chciał zobaczyć kilka innych moich fotek, o przeróżnej tematyce (od architektury przez przyrodę po kolejową, a jakże ;) ) to są pod tym linkiem. Sporo jest pod słońce, ale liczę na Wasze słowo konstruktywnej krytyki :) Wszak cały czas się człek uczy :razz:
szalony

Post autor: szalony »

Żeby nie być gołosłownym - napływają już pierwsze zdjęcia tramwajowo-lampowe do galerii. Wielkie dzięki dla gsmoka, że pozwolił umieszczać środki transportu. Równy chłop! 8)
ODPOWIEDZ