A co to za dziwne lampy 4P1L - jakieś małe jak na lampy mocy? I to jeszcze na loktalu - dziwo W sumie ich wielkość nie dziwi mnie przy wzięciu pod uwagę mocy urządzenia - 4 W z PP to raczej kiepsko.
A co do wyglądu to kwestia gustu - mnie się tam nawet podoba, a precyzja wykonania jest na pewno godna podziwu.
Painlust nie denerwuj się, moze to tylko literówka - "v" omyłkowo wpisane zamiast "b"
Twoje konstrukcje są przykładem staranności wykonania (z wyjątkiem przeróbki Labogi - tych żółtych ohydnych naklejek ) dla wielu gitarników. Trudno by było o pomyłkę.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Thereminator pisze:Painlust nie denerwuj się, moze to tylko literówka - "v" omyłkowo wpisane zamiast "b"
Twoje konstrukcje są przykładem staranności wykonania (z wyjątkiem przeróbki Labogi - tych żółtych ohydnych naklejek ) dla wielu gitarników. Trudno by było o pomyłkę.
ja nie przerabiałem Labogi.... LDM; Park; Merlin... ale Labogi nigdy
Faktycznie - chodziło mi o LDM-a. Wybacz mi pomyłkę (czyżbym miał początki starczej demencji przed 30?) - mogę w ramach okrutnej pokuty przez godzinę posłuchać RMF-u albo innej komercyjnej sieczki
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
gachu13 pisze:A co to za dziwne lampy 4P1L - jakieś małe jak na lampy mocy? I to jeszcze na loktalu - dziwo W sumie ich wielkość nie dziwi mnie przy wzięciu pod uwagę mocy urządzenia - 4 W z PP to raczej kiepsko.
A co do wyglądu to kwestia gustu - mnie się tam nawet podoba, a precyzja wykonania jest na pewno godna podziwu.
To sa typowo ruskie loktale, tylko ze wzgledu na straty ciepla nie maja aluminiowej puszki. Sa to "kameralne" lampy mocy do "kompletu" towarzyszy 2Z27L, 12Z1L, etc. Sa miedzy innymi w komplecie naprawczym do R-105.
gachu13 pisze:A co to za dziwne lampy 4P1L - jakieś małe jak na lampy mocy? I to jeszcze na loktalu - dziwo :shock: W sumie ich wielkość nie dziwi mnie przy wzięciu pod uwagę mocy urządzenia - 4 W z PP to raczej kiepsko.
Jak chyba wszytskie ruskie loktale - odpowiedni niemieckich lamp wojskowych. Tak akurat to odpowiednik RL4.2P6. Podobnie jak np. 12Ż1Ł to odpowiednik RV12P2000.