Poszukuję producentów transformatorów małej mocy, najlepiej gdy jest to strona www! Mam już kilku producentów, ale może ktoś cś wie, coś słyszał i może mi pomóc Dzieki wielkie, z góry
U mnie w mieście działa jeszcze http://www.breve.pl ale oni robią głównie różne trafa separacyjne, bezpieczeństwa itp.- głośnikowych i sieciowych do lampowców nie mają w katalogu. Ale nawijają na zamówienie.
Dzieki wielkie za linki, ale niestety ostatnio strona zatry "nie chodzi", ale jezeli mialbys cos jeszcze to prosze napisz
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
No jednak robią... nie wiedziałem. Przeglądałem ichnie katalogi i nic nie było tam napisane o specjalnie przeznaczonych do lampowców, ale dowolność wyboru napięć wtórnych transformatora to dobra rzecz...
Vault_Dweller pisze:No jednak robią... nie wiedziałem. Przeglądałem ichnie katalogi i nic nie było tam napisane o specjalnie przeznaczonych do lampowców
Podobnie Trafber z podwarszawskiego Nadarzyna też produkował toroidalne trafa wyjściowe dla Amplifona i nic w swej ofercie o nich nie wspominał.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
Jedni i drudzy nie pisali, że robią dla Amplifona, bo to profesjonalne firmy i nie muszą się w sumie w ten sposób lansować i promować. Amplifon sam im reklamę robi, oczywiście jak ktos wie co ma we wzmaku i interesuje się tym, ale raczej to konieczne i oczywiste, bo kto kupuje sprzęt co nie wiem co w nim jest. No chyba, że "audiofile"....
Użytkowniku Brencik- brak polskich liter jestem w stanie zrozumieć. Natomiast brak dużych liter, przecinków i co najważniejsze SKŁADNI jest dla mnie rzeczą niepojętą. Pozdrawiam- Alek
Witam
Temat producentów transformatorów jakby już wygasł, ale odnawiam go,ponieważ przymierzam sie do wzmacniacza na EL34- push-pull.
Może ktoś juz zajmował się produktami firmy Microlamp?Chodzi mi o opinie.Firma posiada dość szeroki wybór dla lampowców, łacznie z dławikami.
Lech Sołtysik pisze:Witam
Temat producentów transformatorów jakby już wygasł, ale odnawiam go,ponieważ przymierzam sie do wzmacniacza na EL34- push-pull.
Może ktoś juz zajmował się produktami firmy Microlamp?Chodzi mi o opinie.Firma posiada dość szeroki wybór dla lampowców, łacznie z dławikami.
Pozdrawiam
Lech
Witaj,
U p. Mirka z Microlampu zamawiałem dwa razy tranfromatory. Pierwsze zamówienie dotyczyło dwóch transformatorów dle jednej EL34 w układzie o pojedyńczej lampie mocy. Natomiast drugi raz zamawiałem właśnie dwa transformatory dla układy przeciwsobnego również EL34.
Jeśli idzie o wykonanie, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Jako ciekawostkę dodam, że pomiary symetrii uzwojeń wykazały bardzo znikome odstępy. Moim zdaniem to naprawde dobre transformatory.
Można również zamawiać inne, wg własnego projektu, a nie tylko te, które opisane są na stronie.