Producent transformatorów małej mocy

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Siqor
4 posty
4 posty

Producent transformatorów małej mocy

Post autor: Siqor »

Witam!!!

Poszukuję producentów transformatorów małej mocy, najlepiej gdy jest to strona www! Mam już kilku producentów, ale może ktoś cś wie, coś słyszał i może mi pomóc :) Dzieki wielkie, z góry :) :lol:

Pozdrowienia :)
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Witam
Korzystałem z traf następujących producentów:

http://www.zatra.com.pl/

http://www.telto.pl/

http://www.indel.pl/

http://www.mkpt.pl/

Ten ostatni link to właściwie TELTO, ale mają lepszą obsługę przez internet :D .
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

U mnie w mieście działa jeszcze http://www.breve.pl ale oni robią głównie różne trafa separacyjne, bezpieczeństwa itp.- głośnikowych i sieciowych do lampowców nie mają w katalogu. Ale nawijają na zamówienie.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Siqor
4 posty
4 posty

Post autor: Siqor »

Dzieki wielkie za linki, ale niestety ostatnio strona zatry "nie chodzi", ale jezeli mialbys cos jeszcze to prosze napisz
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
Brencik

Post autor: Brencik »

Z czego widac to Breve dobre trafa robi.
Awatar użytkownika
sp5hbt
250...374 postów
250...374 postów

Trafo zasilajace i nie tylko

Post autor: sp5hbt »

Mam takie trafo. Do WT40 Amplifona.
Pewnie robią też inne.
Załączniki
tr_6c33c_pp.JPG
tr_6c33c_pp.JPG (89.58 KiB) Przejrzano 1002 razy
Mietek
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

No jednak robią... nie wiedziałem. Przeglądałem ichnie katalogi i nic nie było tam napisane o specjalnie przeznaczonych do lampowców, ale dowolność wyboru napięć wtórnych transformatora to dobra rzecz...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

Vault_Dweller pisze:No jednak robią... nie wiedziałem. Przeglądałem ichnie katalogi i nic nie było tam napisane o specjalnie przeznaczonych do lampowców
Podobnie Trafber z podwarszawskiego Nadarzyna też produkował toroidalne trafa wyjściowe dla Amplifona i nic w swej ofercie o nich nie wspominał.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
Brencik

Post autor: Brencik »

Jedni i drudzy nie pisali, że robią dla Amplifona, bo to profesjonalne firmy i nie muszą się w sumie w ten sposób lansować i promować. Amplifon sam im reklamę robi, oczywiście jak ktos wie co ma we wzmaku i interesuje się tym, ale raczej to konieczne i oczywiste, bo kto kupuje sprzęt co nie wiem co w nim jest. No chyba, że "audiofile"....

Użytkowniku Brencik- brak polskich liter jestem w stanie zrozumieć. Natomiast brak dużych liter, przecinków i co najważniejsze SKŁADNI jest dla mnie rzeczą niepojętą. Pozdrawiam- Alek
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam
Temat producentów transformatorów jakby już wygasł, ale odnawiam go,ponieważ przymierzam sie do wzmacniacza na EL34- push-pull.
Może ktoś juz zajmował się produktami firmy Microlamp?Chodzi mi o opinie.Firma posiada dość szeroki wybór dla lampowców, łacznie z dławikami.

Pozdrawiam
Lech
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Piotrek »

Lech Sołtysik pisze:Witam
Temat producentów transformatorów jakby już wygasł, ale odnawiam go,ponieważ przymierzam sie do wzmacniacza na EL34- push-pull.
Może ktoś juz zajmował się produktami firmy Microlamp?Chodzi mi o opinie.Firma posiada dość szeroki wybór dla lampowców, łacznie z dławikami.

Pozdrawiam
Lech

Witaj,
U p. Mirka z Microlampu zamawiałem dwa razy tranfromatory. Pierwsze zamówienie dotyczyło dwóch transformatorów dle jednej EL34 w układzie o pojedyńczej lampie mocy. Natomiast drugi raz zamawiałem właśnie dwa transformatory dla układy przeciwsobnego również EL34.
Jeśli idzie o wykonanie, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Jako ciekawostkę dodam, że pomiary symetrii uzwojeń wykazały bardzo znikome odstępy. Moim zdaniem to naprawde dobre transformatory.
Można również zamawiać inne, wg własnego projektu, a nie tylko te, które opisane są na stronie.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.

Dzięki za informację.To chyba pierwsza informacja , opinia dt. tr.gł. firmy Microlamp.Nie lubię kupować" kota w worku" i stad moje zapytanie.

Pozdrawiam
Lech
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Piotrek »

Lech Sołtysik pisze:Witam.

Dzięki za informację.To chyba pierwsza informacja , opinia dt. tr.gł. firmy Microlamp.Nie lubię kupować" kota w worku" i stad moje zapytanie.

Pozdrawiam
Lech

Kiedyś już zabierałem głos w tej sprawie na łamach Triody. Proszę się rozejrzeć w archiwum.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
ODPOWIEDZ