Witam!
Drodzy forumowicze,
Zgłaszam się po pomoc. Muszę zrobić do szkoły dwie prace:
1. Program w c++
2. Baza danych w Accessie
I tutaj mam prośbę. Czy jest ktoś z was w stanie pomóc mi w zrobieniu którejś z tych rzeczy? Program jest prosty jeśli się ktoś zna.
Ja niestety z powodu braku czasu(chęci mam) nie jestem w stanie się tego nauczyć. Jeśli będzie trzeba, jestem w stanie zapłacić za wykonanie.
Jeśli chodzi o Accessa to chodzi o prostą bazę danych np. sklepu internetowego, ale włącznie z kwerendami i interfejsem użytkownika.
Poniżej podaję treść programów w c++:
1.PRACA
Napisać program z obsługą wiersza poleceń (wykorzystać parametry: argc, argv). Wywołanie programu polega na podaniu 2 parametrów (błędna lista parametrów powinna powodować wyświetlenie odpowiedniego komunikatu):
kiedy [dzien_tygodnia] [dzien_miesiaca]
np.
kiedy pt 13
Program powinien wyświetlać najbliższą datę wystąpienia podanej kombinacji dnia tygodnia i miesiąca oraz liczbę pozostałych do tego zdarzenia dni, np. 13.04.2007 (pozostalo 99 dni)
2 PRACA
1.Standardowe funkcje matematyczne w C/C++: abs, cos, div, exp, floor, ldiv, log, modf, pow, rand, sin, sqrt. Opisz te funkcje i podaj krótkie przykłady zastosowania. Przykłady nie muszą być kompletnymi programami; raczej powinny to być same wywołania funkcji (kilka charakterystycznych przykładów dla każdej funkcji) i pokazanie wyniku, tzn. wartości zwracanej przez funkcję.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Program w C++ / Baza danych w Accessie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- jdubowski
- moderator
Re: Program w C++ / Baza danych w Accessie
Ręce i nogi się uginają...edi_pg pisze:Ja niestety z powodu braku czasu(chęci mam) nie jestem w stanie się tego nauczyć. Jeśli będzie trzeba, jestem w stanie zapłacić za wykonanie.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Nie się uginają, tylko naprawde nie mam czasu. C++ średnio mnie interesuje ale obsługi accessa napewno się nauczę, bo mi się przyda.
Ale teraz mam na głowie kilku klientów i 0 czasu na nic.
Wiem jak to wygląda i wierzcie mi że to nie z lenistwa. Ostatnio doba to za mało dla mnie a jakbym jeszcze miał poświęcać czas na rozmyślanie nad c++ to chyba 48 godzinna doba to byłoby mało.
Pozdrawiam
Ale teraz mam na głowie kilku klientów i 0 czasu na nic.
Wiem jak to wygląda i wierzcie mi że to nie z lenistwa. Ostatnio doba to za mało dla mnie a jakbym jeszcze miał poświęcać czas na rozmyślanie nad c++ to chyba 48 godzinna doba to byłoby mało.
Pozdrawiam
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Uwazam ze jesli stac Cie zaplacic za wykonanie tej pracy to powinno Cie rowniez stac na kupienie sobie czasu na nauke. N.p. przez zrezygnowanie z jednego klienta. Logiczne, nie? Sorry ze tak ostro ale taka jest rzeczywistosc, wiedzy nie kupisz.
Aleksander Niemand
Nie chce pisać dokładnie co robię, ale sprzedaję systemy, gdzie jeden klient jest warty średnio 50000zł zarobku na czysto dla firmy. Patrząc na średnią krajową nie zarabiam mało, ale nie moge "spuścić klienta na drzewo". Oprócz tego powoli zaczynam walczyć nad własną firmą, więc czasu coraz mniej.VacuumVoodoo pisze:Uwazam ze jesli stac Cie zaplacic za wykonanie tej pracy to powinno Cie rowniez stac na kupienie sobie czasu na nauke. N.p. przez zrezygnowanie z jednego klienta. Logiczne, nie? Sorry ze tak ostro ale taka jest rzeczywistosc, wiedzy nie kupisz.