Florek na allegro?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

To twoje? Myślałem że te co ty masz to są Tesli. :shock:
ElGit Let there be rock...
szalony

Post autor: szalony »

maszrum pisze: Pieniędzy potrzbuję, a jak znajdzie się głupi i kupi to jego osobista tragedia.
Budujace! Tak trzymac!

:roll:
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

tszczesn pisze:
Zigrin pisze: Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim opisem i takimi cenami za E88CC
Na Ebayu regularnie idą za ponad 50 Euro, rekord to 76. A średnia cena to 18.5 Euro.
Ludzie bojąc się inflacji zamieniali kiedyś złotówki na złoto lub dolary. Nie pomyśleli nawet, że można inwestowac w lampy elektronowe :-)
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Ano takie były czasy, lampy łątwiej dostępne niż jedzenie - żart
ElGit Let there be rock...
maszrum
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: maszrum »

@szalony:
W wieku 15 lat na ogół nie dysponuje się nadmiarem gotówki o ile nie ma się odpowiednio ustawionego tatuśka, a pech chciał, by moje zainteresowania były dosyć kosztowne. Jeśli twoje przychody wystarczają Ci do zajmowania się swoim hobby, gratuluję. Moje niezbyt wielkie kieszonkowe niestety nie.

W tej chwili na samą najniezbędniejszą do normalnej gry naprawę mojej gitary basowej (wymiana progów+regulacja) muszę wydać jakieś 350-400zł. Z powietrza tej kwoty nie wezmę. Do tego, chciałbym zrobić nowy bądz przerobić aktualny wzmacniacz do niej, czego kosztów wolę nawet nie określać, byłoby też dobrze odnowić poobijany już lakier (kolejne 200-300pln), wszystko to wymaga ogromnych (przynajmniej dla mnie) pieniędzy. A to tylko część wydatków, bardziej bądz mniej ważnych. Oczywiście, możesz powiedzieć- zajmij się czymś innym. A czy Ty byłbyś w stanie zrezygnować z jednego ze swoich najważniejszych "koników"?

Prawda, budzi to we mnie pewne wątpliwości natury moralnej, z drugiej jednak strony- sprzedaje ludziom wyłącznie to, co chcą kupić. Nawet jeśli jest to tylko napis na odrobinę lepszej jakościowo lampie, dzięki któremu poczują się lepiej. Przymuszam kogoś do kupna? Nie. A zainteresowanie aukcją jest, co widać zarówno po liczie obserwujących, jak i po innych, podobnych aukcjach.
pzdr.
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

A jednak Florek wiecznie żywy...

Wczoraj przeszedłem się do zaprzyjaźnionego salonu audio, prowadzonego przez moich znajomych. Okazało się, że pana Floriana znają jak zły szeląg, ponieważ często przychodzi ze swoimi urządzeniami pod pachą, mając płochą nadzieję na pozostawienie ich na sklepowych półkach.

I pewnie nie byłoby w tym nic zdrożnego, gdyby nie fakt, że pan F. wpada zwykle na pięć minut przed zamknięciem sklepu, rozkłada urządzenia, po czym robi regularny wykład na temat przewag swoich układów lampowych.

Chłopaki przestępują z nogi na nogę, podzwaniają kluczami, a pan Florek peroruje. Jest to podobno słowotok, którego nie sposób przerwać.

I jak tu nie kochać pana Floriana...
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Urban Turban
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Urban Turban »

Pozostaje mi tylko dodać że w większości warszawkich seriwsów rtv też go znają... Albo kupili od niego lampy (i już nie kupią) albo przylazł do nich, aby położyć swe łapy na serwisowych zapasach.... :/
Na deser anegdotka - podsłuchana rozmowa Florka z klientem. Czas i miejsce akcji - niedzielny poranek na wolumenie.
Klient-Ja to się właściwie lampami nie zajmuję...
Florek-A tak spokojnie Pan wygląda.

Pozostawię to bez komentarza ;)
Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

Panie takie rzeczy to tylko w EraGSM... :)
"Mathematics is the language of nature"
szalony

Post autor: szalony »

:lol:
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Ktorys z was powinien stanac kolo stoiska tego Floriana i pobierac oplate za rozmowe z nim. :D
Aleksander Niemand
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: eS »

ode mnie don Floriano ostatnio kupił na allegro EL11 - czwarty tydzień czekam na komentarz a on wydaje się nie reagować na maile...
Cygnus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Cygnus »

Marcello_Mastroianni pisze:ps. co to jest efekt HOLOGRAMOWY ... ?? wciąż mi nie wiadomo ...
Ja też byłem ciekaw.
Przekopałem internet i wszystko co znalazłem to ten akademicki podręcznik
o sposobie działania mózgu i tzw. pamięci hologramowej.

http://www.indiana.edu/~pietsch/shuffle ... ook00.html

Ale żeby w lampach występował efekt hologramowy, to w sieci nic o tym nie ma.
Jeśli sama nazwa nie jest spolszczeniem terminu z jakiejś starej przedwojennej książki,
to to jest zwykły neologizm wymyślony na potrzeby marketingu.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

:arrow: Cygnus
Skoro się nad tym zastanawiasz, to znaczy że nie znasz Florka ;)
Cygnus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Cygnus »

Nie, nie znam, dlatego sprawdziłem to określenie, zawsze można się czegoś nauczyć. :P

Ta osoba ma fatalny PR w sieci, dla mnie osobiście, chociaż nie miałem z nim dotąd kontaktu,
dyskwalifikuje tę firmę fakt, że mają poblokowane konta na allegro.
Aukcje, przez to, że kontakt najczęściej ogranicza się do mejli, są dobrym testem uczciwości i rzetelności,
tak dla sprzedawcy jak i kupującego.
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

Zablokowanie konta wcale nie jest na Allegro żadną przeszkodą, otwiera się nowe i już. Ostatnio loguje się jako "elektrolampy" i łyka w ostatniej sekundzie to co jest atrakcyjne. No ale chyba mu wolno.
Zablokowany