Radioodbiornik NOTEĆ czy jakoś tak
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Radioodbiornik NOTEĆ czy jakoś tak
Mam odbiornik Noteć czy jakoś tak jeszcze pożniej sprawdze dokładniej. Jest on polskiej produkcji, może ktos o takim słyszał lub/i ma jeszcze schemat albo skąd go wziaść...
- jdubowski
- moderator
Właśnie. A nie było aby tak że jakaś Sp-nia Inwalidów klepała to radio na podstawie dokumentacji diorowskiego Ślązaka?az1 pisze: A może to jakieś radio tranzystorowe z lat 80-tych?
Produkt pełnotranzystorowy z 2-giej połowy lat 80-tych, 2 potencjometry suwekowe poziomo, okrągłe przyciski izostatów, głośnik z rastrem typu "durszlak"?
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Nie, właśnie jest to radia lampowe, byc może klepane na jakiejś licencji ale w środku sa lampy typu UBL21 -dioda z pentoda, UY1N - dioda prostownicza, i 2x UCH21 - chyba triody. Faktem też jest że posiadam 2 takie radia, ale w jednym brakuje lamp i obudowa jest zniszczona. Aha i jestem pewien że jest to radio polskie. Pomóżcie!!!
wydaje mi sie że jest to radyiko na licencji philipsa- pionierU2 . Niestety nie posiadam do nie go trafa głosnikowego i głośnika oraz jedna lampa -UCH21 jest juz do wyrzucenia. Obudowa jest glanc, jakby leżała w plastikowym worku; więc chciałem je uruchomic. Z lampą raczej problemu nie bedzie bo kupie, ale interesuje mnie trafo głośnikowe, jeżeli ktos posiada take radio jak pionierU2 albo podobne to chciałbym znać parametry trafa głośnikowego.Zalączam schemat bo to chyba te radio. Aha moze ktoś robił jakiś wzmacniacz na tych lampach, głownie na UBL21
- Załączniki
-
- pionieru2.gif (93.13 KiB) Przejrzano 1381 razy
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Problem identyfikacji radia chyba będzie nie do rozwiązania bez jakiejś fotki. Może jesteś posiadaczem unikatowego egzemplarza
.
Może link do strony z obszernym kącikiem Pioniera będzie pomocny:
http://radjo.net/index.php

Może link do strony z obszernym kącikiem Pioniera będzie pomocny:
http://radjo.net/index.php
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Właśnie. A nie było aby tak że jakaś Sp-nia Inwalidów klepała to radio na podstawie dokumentacji diorowskiego Ślązaka?az1 pisze: A może to jakieś radio tranzystorowe z lat 80-tych?
Produkt pełnotranzystorowy z 2-giej połowy lat 80-tych, 2 potencjometry suwekowe poziomo, okrągłe przyciski izostatów, głośnik z rastrem typu
"durszlak"?
To radio tranzystorowe nazywalo sie Narew, a nie notec
- jdubowski
- moderator
Wiedziałem że chodzi o rzekę na literę N...Szrot majster pisze:To radio tranzystorowe nazywalo sie Narew, a nie notec

Cześć
Wybaczcie ze odkopuje stary temat, ale warto zwrócic uwage na radioodbiornik "Noteć"
http://www.allegro.pl/item281458930_notec.html
Pozdrawiam
Wybaczcie ze odkopuje stary temat, ale warto zwrócic uwage na radioodbiornik "Noteć"
http://www.allegro.pl/item281458930_notec.html
Pozdrawiam
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Noteć (uzupełnienie postu kol. Maynarda)
Zdjęcia radia - zanim z nikną wraz z zakończoną aukcją... 

Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Tak, ale raczej zdjęcia z widokiem od przodu nie wykasuję: za jakiś czas ktoś nie wiedzący, że jest to kolejny klon Pionierka, zacznie się dopytywać...Valdi5 pisze:Czyli istotny jest dekielek z napisem Noteć reszta to wizualnie to samo?[/b]?
Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/