Problemik...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Problemik...

Post autor: dsrecordss »

Witam,
Jestem z okolic Katowic i poszukuję tanio (około 2zł/m)kabla mikrofonowego o średnicy 6mm i w miare dobrych złączach xlr. Nie chce zamawiać kabla przez internet bo nie jestem w stanie go "pomacać". Myślałem o giełdzie w sosnowcu i katowicach ale nie wiem czy tam są kable mikrofonowe. Może ktoś kto był na tych giełdach wie? Nie ukrywam że przy okazji chciałbym zakupić jakieś lampowe cudeńka do kolekcji:) A może ktoś z was zna jakieś sklepy w katowicach z tanimi kablami?
pozdrawiam
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Nie łatwiej i prościej by Ci było poszukać po jakichś sklepach muzycznych przewodu "z metra" i założyć na nim wtyki samemu? No chyba, że nie umiesz szyć kabli, w co raczej wątpię. Ale jeśli potrafisz to zrobić dobrze, to masz dodatkowy atut, że 1) nie dajesz nikomu kasy za robotę, 2) sam dobierasz sobie długość kabla, jego jakość i wtyki, nieważne czy robisz super wypasiony, prawie że militarny przewód mikrofonowy spod znaku Belden + Neutrik, czy też kabelek do domowego sprzętu grającego, no i 3) masz doskonałą możliwość kontroli jakości, jak coś spierniczysz to sam po sobie poprawisz i będziesz się w ten sposób uczył na błędach.
Ostatnio zmieniony śr, 25 października 2006, 22:26 przez Vault_Dweller, łącznie zmieniany 1 raz.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
boxpl
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: boxpl »

W Katowicach nie wiem. Do Sosnowca nie warto jechać, chyba że potrzebujesz też komórę lub inne tego typu plugastwo. Kabli tam nie widuję.
Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: dsrecordss »

Witam,
Może się źle wyraziłem;) chodziło mi o osobno kabel i osobno wtyki;) Nie ukrywam że mam na to mało kasy więc szukam kabla o maksymalnie dobrej jakości i niskiej cenie- alphard już odpadł bo mimo że ma dobry ekran to jest twardy strasznie. Ostatnio kupiłem u nas w muzycznym kilka metrów kabla schaller (niebieski) i po prostu jest genialny a kosztował 3zł/m- teraz już go nie ma bo alphard lepiej sie sprzedaje :cry: a poza tym mój sklep muzyczny do najtańszych nie należy. A przy zakupie 70metrów to już robi wielką różnicę.
pozdrawiam
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

co to za giełdy w sosnowcu i katowicach, bo właśnie szukam jakiejś giełdy gdzie można jakieś radio znaleźć =)
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

miki pisze:co to za giełdy w sosnowcu i katowicach, bo właśnie szukam jakiejś giełdy gdzie można jakieś radio znaleźć =)
W Sosnowcu jest giełda koło hali sportowej KS Płomień Milowice.
Giełda elektroniczna w Katowicach zlokalizowana jest na ul. Żelaznej.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
ODPOWIEDZ