Odczep dla sluchawek
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Odczep dla sluchawek
Czy ktos zamawial do robionego przez siebie wzmacniacza trafo glosnikowe z dodatkowym uzwojeniem dla sluchawek ? Jesli tak/nie, to czemu ? (Takie uzwojenie ma np. Tg5-46)
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Może ankieta powinna być:)
ja używam do swoich konstrukcji TG2.5-1 który juz ma uzwojenie słuchawkowe (osobne, nie odczep). Jeśli mam taką fantazję albo pustą dziurę w panelu przednim to montuje małego jacka połączonego z tym uzwojeniem i używam jako wyjścia liniowego, a jak nie to zostawiam nieużywane.
Pozdr
ja używam do swoich konstrukcji TG2.5-1 który juz ma uzwojenie słuchawkowe (osobne, nie odczep). Jeśli mam taką fantazję albo pustą dziurę w panelu przednim to montuje małego jacka połączonego z tym uzwojeniem i używam jako wyjścia liniowego, a jak nie to zostawiam nieużywane.
Pozdr
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Wykorzystałem w małym wzmacniaczu (tzw. "kołchoźnik-amp"- zabudowany w kołchoźniku) uzwojenie sprzężenia zwrotnego w transformatorze głośnikowym od bambiniaka. Wyprowadziłem z niego kabelek do XLRa męskiego i w ten sposób mam wyjście symetryczne- można np. wpiąć się w nagłośnienie (o ile dobrze pamiętam da się z tego wyjścia wyciągnąć 0 albo +6dBu).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!