Ile wart jest Kosmos K99???

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

retroradio
25...49 postów
25...49 postów

Ile wart jest Kosmos K99???

Post autor: retroradio »

Witam!
Czy szanowni forumowicze są może zorientowani w jakiej cenie można nabyć
odbiornik polskiej produkcji Kosmos K 99 gdyż takowy mogę kupić. Jednakze sprzedający nie wie ile za niego zarządać, a mnie głupio powiedzieć cenę dużo za niską, a jednocześnie nie chciałbym przepłacić. Odbiornik jest kompletny, bakielit nienaruszony, elektronika niegrzebana, oryginalne lampy pokryty tylko leciwym kurzem. Niegrajacy.
Witek
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Ile wart jest Kosmos K99???

Post autor: tszczesn »

retroradio pisze: odbiornik polskiej produkcji Kosmos K 99 gdyż takowy mogę kupić. Jednakze sprzedający nie wie ile za niego zarządać, a mnie głupio powiedzieć cenę dużo za niską, a jednocześnie nie chciałbym przepłacić. Odbiornik jest kompletny, bakielit nienaruszony, elektronika niegrzebana, oryginalne lampy pokryty tylko leciwym kurzem. Niegrajacy.
Ja kupiłem na Ebayu swego czasu za ok 40Euro. Do momentu wysyłki był stanie idealnym, ale Niemiec który go wysyłał najwyraźniej nie słyszał nigdy o pakowaniu :(
retroradio
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: retroradio »

Ano włśnie, a ja kupuje bakielicik cacy ale niestety od Polaka który ma mgliste ale ma pojecie co to jest za odbiornik. Dla Niemca czy Austryjaka Kosmos sam w soie nie jest wiele wart
Witek
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

retroradio pisze:Ano włśnie, a ja kupuje bakielicik cacy ale niestety od Polaka który ma mgliste ale ma pojecie co to jest za odbiornik. Dla Niemca czy Austryjaka Kosmos sam w soie nie jest wiele wart
Kosmosy na Allegro 400zl chyba nie przekracają, więc tyle bym maksymalnie proponował.
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Myślę że 300zł będzie odpowiednią kwotą (o ile jest kompletny).
Przy okazji: widział ktoś kiedyś na żywo K89?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

OTLamp pisze:Myślę że 300zł będzie odpowiednią kwotą (o ile jest kompletny).
Przy okazji: widział ktoś kiedyś na żywo K89?
Ja, ale w wersji czeskiej.
OTLamp

tszczesn pisze: Ja, ale w wersji czeskiej.
Czeskiej? Masz na myśli jakiś model Rektry?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

OTLamp pisze:
tszczesn pisze: Ja, ale w wersji czeskiej.
Czeskiej? Masz na myśli jakiś model Rektry?
Nie - to była któraś Telegrafia Triumph, nie pamiętam numeru. Aż się napaliłem, bo myślałem, że to Kosmos, a to tylko Pepik. Nawet żałuję, że nie kupiłem.
OTLamp

tszczesn pisze: Nie - to była któraś Telegrafia Triumph, nie pamiętam numeru. Aż się napaliłem, bo myślałem, że to Kosmos, a to tylko Pepik. Nawet żałuję, że nie kupiłem.
Przejrzałem kilka fotek Telegrafii, ale nie znalazłem niczego podobnego. Ten Kosmos K89 jest wyjątkowo ładny. Trochę jednak mnie dziwi że to akurat Telegrafia a nie Rektra, która była praktycznie takim czechosłowackim odpowiednikiem naszego Kosmosa.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

OTLamp pisze: Przejrzałem kilka fotek Telegrafii, ale nie znalazłem niczego podobnego. Ten Kosmos K89 jest wyjątkowo ładny. Trochę jednak mnie dziwi że to akurat Telegrafia a nie Rektra, która była praktycznie takim czechosłowackim odpowiednikiem naszego Kosmosa.
Też mnie zdziwiło, bo Telegrafia raczej nie miała konstrukcji Philipsa. Inna rzecz, że ten Kosmos też mało Philipsa przypomina :) Typu nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tylna ścianka oryginalna była i typ był widoczny.
ODPOWIEDZ