Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
Fajne... Jako miłośnik większych mocy czuję się uradowany . Jak na razie konstruuję wzmacniacze na EL34 (klasyczne 2 albo 4 sztuki, chociaż zrobiłem też projekt 200W "giganta" na 6-ciu). Czytam sobie zawartość całej strony z zainteresowaniem, oglądam sobie zdjęcia różnych "wintydżowych" wzmacniaczy... i potwierdzam wniosek Janusza . A co do tego "piecyka" to można tak wygrzać swoje lampy, że Florek niech się schowa- gorzej z ujednolicaniem...
Z zainteresowaniem poczytam. Czasami wypadałoby odpocząć od tych "męczonych w kółko" EL34 . Jednak nie zanosi się, żebym w najbliższym czasie przerzucił się na inne lampy (chyba, że "karzełki" w stylu EL84 czy ECL86).
Vault
Jeżeli chodzi o mniejsze lampy, to mnie wystarcza odmiana w postaci 6V6 i 6P1P. EL84 też mi się już opatrzyła, poza tym dorobiono jej etykietkę lampy taniej
Przy większych mocach mam zamiar zaczepić się na chwilę w djabłach w klasie B. 100W z małym hakiem w zupełności mi wystarczy
Piotr pisze: Vault
Jeżeli chodzi o mniejsze lampy, to mnie wystarcza odmiana w postaci 6V6 i 6P1P. EL84 też mi się już opatrzyła, poza tym dorobiono jej etykietkę lampy taniej
Przy większych mocach mam zamiar zaczepić się na chwilę w djabłach w klasie B. 100W z małym hakiem w zupełności mi wystarczy
6P1P - fajna lampa. Zdecydowanie tansza od EL84. Zwlasza ze z apojedyncze zlotowki mozna dostac wersje dlugowieczna, wosjkowa. No i jes to tetroda wiazkowa a nie jakas tam pentoda. Korzystniejsze charakterystyki.