Parę dni temu uczestniczyłem w Konferencji w Gdyni i w ramach wycieczki odwiedziłem Gdańsk. Nie wiem czy wszystkim miłośnikom lamp z Gdańska i okolicy wiadomo, ze w tym mieście jest bombowy Antykwariat Techniczny. Dla zainteresowanych podaję dane:
Antykwariat Techniczny
ul. Piwna 54.
Polecam odwiedzenie tej placówki za kilka dni ponieważ "oczyściłem" ją dokumentnie - a warto było .
gsmok pisze:Parę dni temu uczestniczyłem w Konferencji w Gdyni i w ramach wycieczki odwiedziłem Gdańsk. Nie wiem czy wszystkim miłośnikom lamp z Gdańska i okolicy wiadomo, ze w tym mieście jest bombowy Antykwariat Techniczny. Dla zainteresowanych podaję dane:
Antykwariat Techniczny
ul. Piwna 54.
Polecam odwiedzenie tej placówki za kilka dni ponieważ "oczyściłem" ją dokumentnie - a warto było :lol: .
A co było? Bo ile razy tam wchodziłem to nic starszego niż połowa lat 50-tych nie było i wg. słów sprzedawcy z radiotechniki starsze rzeczy się nie zdarzają.
Rzeczywiscie byly to książki z lat 50-tych i 60-tych. Ale takie też czasami są interesujące. Wśród kupionych zanabyłem fajny Atlas lamp nadawczych Skierskiego.
gsmok pisze:Rzeczywiscie byly to książki z lat 50-tych i 60-tych. Ale takie też czasami są interesujące. Wśród kupionych zanabyłem fajny Atlas lamp nadawczych Skierskiego.
A że są interesujące to wiem, ale akurat dla mnie mniej, jako że wolę radia od wzmacniaczy :) Mnóstwo tej literatury też jest na Allegro i sporo się trafia w Warszawie na Kole.