Fotki sprzętów lampowych...

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Ja bym prosił o konto w galerii, ponieważ na dane z forum nie moge się zalogować. A, mam jeszcze jedno pytanko...czy można umieszczać foty sprzętu własnego wyrobu czy tylko firmówek?
ElGit Let there be rock...
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

szalony pisze:Czyżbyś miał kolejowe zainteresowania ? ;)

PS. Zdjęcie jak sądze na przystanku Wieliczka Rynek ? Nie spodziewałem się, że udostępniają do zwiedzania przedział maszynowy ;) A co na drugim końcu pociągu ? Tr12, czy Ol49 ?
Owszem, ale zajmuję się tym bardzo mało profesjonalnie.

Masz rację, Wieliczka Rynek. Strasznie mnie bawi pani w głośniku: "Z toru pierwszego przy peronie pierwszym odjedzie pociąg do stacji Kraków Główny" :lol:
Dla niewtajemniczonych: rzeczona stacja posiada jeden peron z jednym torem, z którego pociągi jeżdżą wyłącznie do Głównego ;)

Przedział maszynowy udostępniają, jak się ładnie poprosi :D

Na drugim końcu jakiś parowóz. Szczerze mówiąc mało mnie one interesują, za to dobrze ściągają gapiów, którzy przez to nie zasłaniają tego, co ładniejsze :P

ps. Za dwa tygodnie mam zamiar opstrykać EP 03, to dopiero coś!
szalony

Post autor: szalony »

Nie wiedzialem, ze tam w ogole ktos zapowiada na tej "stacji"* :D

* - Pisze "stacji" w cudzyslowach dlatego, ze z technicznego punktu widzenia nie jest to stacja (brak dodatkowego toru, semaforow, rozjazdow i dyzurnego ruchu ;) ) Stacja jest znajdujaca sie wczesniej "Wieliczka", ale niestety - nastawnia zabita dechami, semafory "zaiksowane", na rozjazdach wykolejnice - jest to zapewne efekt likwidacji przewozow z i do kopalni... :(

Pozdrawiam!

PS. Moj kolega byl swiadkiem ciekawej historii. Dla niewtajemniczonych - do Wieliczki ciagnie parowoz, z powrotem elektrowoz (nie ma mozliwosci zmiany czola). Po przyjezdzie do wieliczki pan z chyba EP03 zapytany czy na pewno jedzie na luzie przyznal ze wstydem w glosie "No, lekko popychalem..." Moze oszczednosc wegla ? (albo z nudow)

Niestety chwilowo - polskich czcionek brak
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

A propos kopalni,
Ku mojemu przerażeniu niedawno zburzono wiadukt kolejowy i rozebrano wszystkie tory, jak również część zabudowań przemysłowych...
Zdążyłem obfotografować tylko część, ale zdjęcia nie są najlepszej jakości - w końcu nie wolno tam wchodzić :|
szalony

Pamietam go (jesli mowimy o tym samym) - nad droga w strone krakowa przechodzil niewielki wiadukt, a przed nim stala chyba tarcza manewrowa (swietlna). Bardzo fajnie wygladal :(

Z tego co wiem, nie ma juz tez komina...

PS. Czy mieszkasz w Wieliczce ?
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Nie ma wiaduktu, komina, a z zabytkowej cegielni z kolei został sam komin, jako maszt dla anten :(

Ale to chyba nie czas ani miejsce na wylewanie łez nad ruiną przemysłu...
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

W galerii użytkowników można podziwiać mój wzmacnaicz.
ElGit Let there be rock...
szalony

Pierwsza lokomotywa dieslowska zajrzala do kategorii pojazdy ;)

Mowi sie, ze to najciezsza z manewrowek, ale wazy 114 t z groszami, podczas gdy SM48 (TEM2) wazy 116t. Ale "skoda" ma najwiekszy silnik, i zapewne stad ta nazwa.

Niedlugo pojawia sie zdjecia lampowe... ;)
ODPOWIEDZ