Fotki sprzętów lampowych...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Fotki sprzętów lampowych...
Tylu ludzi na tym forum ma fajne lampowe rzeczy, i fajne lampy, do tego cyfrówki, a galeria ledwo zipie.. Wrzucajcie coś 

- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Prosze bardzo, jeden ze skarbów: FILTR POMIAROWY
Aleksander Niemand
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Niestety oprogramowanie tego nie przewiduje. Poza tym i tak wypada każdą fotkę opisać.
Wyślij chciaż tyle na ile Ci czas i nerwy pozwolą
P.S. Jeśli dasz mi opisy i prześlesz fotki to mogę je dodać do serwera jako Twoją kolekcję. Coś podobnego w formie do strony Alka.
Wyślij chciaż tyle na ile Ci czas i nerwy pozwolą

P.S. Jeśli dasz mi opisy i prześlesz fotki to mogę je dodać do serwera jako Twoją kolekcję. Coś podobnego w formie do strony Alka.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
No to spróbuję powoli je powrzucać, z drobynm opisem. Dokładnego IMO i tak nie ma co robić, bo to a być galeria a nie katalog.gsmok pisze:Niestety oprogramowanie tego nie przewiduje. Poza tym i tak wypada każdą fotkę opisać.
Wyślij chciaż tyle na ile Ci czas i nerwy pozwolą :)
Cześć!
Próbowałem się zalogować w galerii danymi z triody, ale niestety - nie dało rady. Jest na to jakaś "tajna procedura" ?
I od razu pytanko. Czy zdjęcia, które wrzucam muszą być mojego autorstwa, czy też można wrzucać wszystko podając linki do stron? W drugim przypadku problem polega na tym, że posiadam fajne zdjątka, ale brak mi odniesień do ich autorów. Co robić, aby nikomu nie "pobrudzić podwórka" i zarazem podzielić się zbiorami?
pozdrawiam!
Lech'u
Próbowałem się zalogować w galerii danymi z triody, ale niestety - nie dało rady. Jest na to jakaś "tajna procedura" ?

I od razu pytanko. Czy zdjęcia, które wrzucam muszą być mojego autorstwa, czy też można wrzucać wszystko podając linki do stron? W drugim przypadku problem polega na tym, że posiadam fajne zdjątka, ale brak mi odniesień do ich autorów. Co robić, aby nikomu nie "pobrudzić podwórka" i zarazem podzielić się zbiorami?
pozdrawiam!
Lech'u
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Żeby wrzucić jakies zdjęcia musisz posiadać prawa do ich rozpowszechniania. Czyli, jak nie są twojego autorstwa musisz mieć pisemną (lub inną formę na którą prawo pozwala) zgodę autora na publikację zdjęcia. Inaczej możesz ściągnąć kłopoty natury prawnej zarówno na właścicieli serwera, jak i na siebie.tubeaudio pisze: I od razu pytanko. Czy zdjęcia, które wrzucam muszą być mojego autorstwa, czy też można wrzucać wszystko podając linki do stron? W drugim przypadku problem polega na tym, że posiadam fajne zdjątka, ale brak mi odniesień do ich autorów. Co robić, aby nikomu nie "pobrudzić podwórka" i zarazem podzielić się zbiorami?
Może się nie wyraziłem dostatecznie precyzyjnie. A propos praw do rozpowszechniania fotek, to jak najbardziej się z Tobą Tomku zgadzam, ale z tego co wiem, a tyczy się to nie tylko fotografii, podanie źródła (linku, odnośnika, wzmianki o źródle - pisemnej lub ustnej z poświadczeniem, itp.) eliminuje z definicji taką konieczność. I właśnie o tę kwestię najbardziej się rozchodzi.
Tak, czy siak chciałbym umieścić na początek jakieś własne fotosy, więc nie ma problemu. Tzn. problem jest, ale z logowaniem
Lech'u
Tak, czy siak chciałbym umieścić na początek jakieś własne fotosy, więc nie ma problemu. Tzn. problem jest, ale z logowaniem

Lech'u
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Jeżeli podasz tylko linka do fotki to chyba jest OK. Ale jak dasz samą fotkę + informację skąd jest to już nie - nie masz prawa do rozpowszechniania tego zdjęcia.tubeaudio pisze:Może się nie wyraziłem dostatecznie precyzyjnie. A propos praw do rozpowszechniania fotek, to jak najbardziej się z Tobą Tomku zgadzam, ale z tego co wiem, a tyczy się to nie tylko fotografii, podanie źródła (linku, odnośnika, wzmianki o źródle - pisemnej lub ustnej z poświadczeniem, itp.) eliminuje z definicji taką konieczność. I właśnie o tę kwestię najbardziej się rozchodzi.