Florek na allegro?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Rozmowa z takim osobnikiem może być szkodliwa, mówie serio bo sam z nim kiedyś gadałem....
P.S.
Efekt holograficzny polega na zrywaniu hologramów z oryginalnych płyt CD i naklejanu ich na lampy. To gwarantuje zatwierdzenia lamp przez Zaiks i mamy pewność że wszystko usłyszymy tak jak w orginale miało być :lol: - to był oczywiście żart!

Hologram, holografia, holograficzny, w żadnym razie przez "ch"!
ElGit Let there be rock...
MichałKob
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: MichałKob »

Żart, bo żart, ale naprawdę dobry! - uśmiałem się jak rzadko kiedy... Dzięki :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Ja już sam nie wiem jak to się pisze jedni piszą przec "ch" inni prze "h"........
A co do tego efektu to tak mnie z rańca natchneło na pisanie :D
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

Hologram, holografia, holograficzny, w żadnym razie przez "ch"!
Oczywiście, że hologram i holograficzny.

Tylko że u Sz. P. Floriana jest to efekt CHOLOGRAMOWY i tak też powtarzają dyskutanci... Od razu widać zbawienny wpływ Autorytetu na młody narybek lampomaniacki ;)

Ówże Autorytet specjalizuje się w twórczym podejściu do języka, do dziś zachwyca mnie "wzmacniacz Heind" a także "wzmacniacz Hi-Fi, S.-E" - w tym ostatnim przypadku interpunkcja jest dokładnie taka, jak podałem i niezmienna od lat.

Pozdrawiam
Staszek
Awatar użytkownika
kordek4
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: kordek4 »

Mi też kiedyś przez telefon Pan Florian naściemniał i kazał się najpierw douczyć, zebym wiedział czego chcę.A jak powiedziałem, że chciałbym coś niedrogiego to zrobił się arogancki i niegrzeczny.

PS: Zigrin, zdjęcie w Twoim profilu pochodzi chyba z mojego aparatu, uwaga, bo się upomne o prawa autorskie.... :lol:
Awatar użytkownika
Marcello_Mastroianni
100...124 posty
100...124 posty
Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W

Post autor: Marcello_Mastroianni »

MalKontent pisze:Od razu widać zbawienny wpływ Autorytetu na młody narybek lampomaniacki ;)
a broń Boże ... ja pytałem o efekt CHOLOGRAMOWY 8) a nie holograficzny ... a to jest róznica,a wiem o co pytałem,a czy jestem młody ? mam 31 lat,czyli ni pies ni wydra ... :? :wink: gruesse
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
Awatar użytkownika
Petrosbike
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Petrosbike »

Zaraz zaraz ten oryginalny tekst to zawiera

Kod: Zaznacz cały

CHOLOGRAGMOWE
zjawisko i prosze mi niczego nie ortografować :D
Wobec tego ja tez sie uprzejmie dopraszam o skuteczne wyjasnienie tego nowego madeinflorkowego zjawiska.Usiedziec wprost nie moge. :D
W zamian dopiszę cos na temat sklepu nie dla idiotów.Przegladnąwszy całe allegro zdenerwowałem sie wysokimi cenami cyfraków i to im starsze modele tym wyższe ceny(stosunkowo)-czyżby efekt kolekcjonersko-antyczno-zbieracki?Podjechałem wobec tego do tegoż sklepu aby przejrzeć oferty.jakos tak zgłupiałem pod wpływem "handlarza ?" przy stoisku czy "handlowca"?-już sam nie wiem-dość że kupiłem pentaxa Optio 50L.Dostałem towar i tydzień na sprawdzenie sprzetu.W domu sie troche pobawiłem,podenerwowałem,sprawdziłem że na dworze przy słońcu nie da sie zdjęcia zrobic -nie ma wizjera a ekranik czarny.
Nieszczęśliwy pojechałem do sklepu i powiedziałem że mi ten aparat nie pasuje bo to i tamto.No i tu dopiero zgłupiałem.Sprzet mi szybciutko zabrali ,skierowali do stoiska gdzie sobie wybrałem tańszego Canona A420 z wizjerkiem i podobnymi parametrami,zabrałem ,oszołomiony wyszedłem ze sklepu z nowym aparatem i do tej pory tj 3 tygodnie nie moge wyjść z szoku psychicznego.
I co Wy Panowie na to ? i wszystko za 559 zł i ciesze się Canonem jak cholera.
Zszokowany pozdrawiam gorąco szanowne grono elektroników
Petroniusz
Nauka objaśnia świat, ale pogodzić z nim może jedynie sztuka S.Lem
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

Firma Metro AG, właściciel takich marek jak Media Markt, Praktiker, Real itd. znana jest z agresywnych reklam.
A to, że w tym sklepie mogą pracować porządni ludzie, to już zupełnie inna sprawa - pytanie, czy dzięki polityce sieci, czy też raczej wbrew tej polityce ;)

Pozdrawiam
Staszek
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Kordek nie gniewaj się tak mi się ta fotka podoba.......
byoda
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: byoda »

Efekt chologramowy występuje u audiomaniaka słuchającego muzyki i
opijającego podkreślam opijającego nowy zakup audio .
Samozadowolenie + luzik + "mam to...Kowalski nie " +....Nx = ..a przed
oczyma przelatywały mu obrazy i zdarzenia ,uszami słyszał upojne dzwięki harf i fletów , i w duszy mu grało i grało .Wypity koniak przyjemnie drażnił kubki smakowe ... i ten aromat ..i muzyka ..i obrazy.
To była definicja efektu chologramowego ,nie mylić z efektem chlorogramowym po jabolu . :lol: :D :lol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :
Poważnie to mnieteż wykołował > zamówiłem 6 lamp ,umówiłem się
cenowo za 6 szt ,paczka za pobraniem zapłaciłem za 6 .Po rozpakowaniu
były 4 (cztery ) sztuki . Nauczył mnie ten Pan F.S--- że świat jest iluzją ,
że wszystko jest względne ,a ludzie mogą być bezwzględni . Ja naiwniak
potrzebowałem REALISTYCZNEGO podejścia do świata . Ta lekcja
kosztowała mnie 40 zł , trochę nerwów , rozczarowania .Było warto .
Bo dziś wiem czgo nie wolno robić innym Jaki mogę być .Dlatego ...
Jestem.Żyję.Kocham.
byoda
25...49 postów
25...49 postów

Globalnie sprawia wrażenie człowieka z "doświadczeniem " elektronicznym :-) Po prostu "ambitny samouk " (?) :-)
Ostatnio zmieniony pn, 24 lipca 2006, 05:10 przez byoda, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem.Żyję.Kocham.
byoda
25...49 postów
25...49 postów

:-) Kochani Dzięki takim ludziom < :-) młode pokolenia będą czytać ksiązki !!!!! Oświeciło mnie !!!
Ostatnio zmieniony pn, 24 lipca 2006, 05:26 przez byoda, łącznie zmieniany 3 razy.
Jestem.Żyję.Kocham.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

I to jest właśnie ten efekt. Płacisz Florkowi za 6, dostajesz 4.
_
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Fajny opis aukcji http://www.allegro.pl/item119588797_12_ ... wane_.html

"Oferuję 12 szt lamp 6N1P-EW (NOS* ) + 3 szt gratis produkcji radzieckiej z jednej serii i rocznika , wygrzane przez 10 godzin , każda przeszła skomplikowany proces trenowania (ujednolicenia ) .Fachowcy wiedza o co chodzi . Pochodzą z zapasów wojskowych z opakowania zbiorczego , wszyskie byly testowane miernikiem lamp P 512 . Pomiary emisji katody wykazały 100 -103 % wartości nominalnej , rozrzut charakterystyki nachylenia S ( V / mA nie przekracza 3 % . Licytujesz 12 lamp + gratis - nie sprzedaję pojedyńczo !!! .Zapraszam do licytacji ."

No, koledzy triodowicze, nareszczie jakieś informacje czym jest ujodnolicanie :D Jest trenowaniem :D :D Mam kilka 6N1P - wystawię jako tresowane, nieagresywne :P
Faktycznie fachowiec. Śmierdzi florkiem, ale ten chyba by się nie pomylił w S...
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

w takim razie wystaw te lampki i napisz że aportują po wolne elektrony :lol:
Jest dużo takich przypadków jak w/w tylko ja już nie weim czy jest sens się tym przejmować....
Zablokowany