Florek na allegro?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Florek na allegro?

Post autor: Piotr »

szalony

Post autor: szalony »

Najwyraźniej Szcześniakowie mają już trzeciego nicka na allegro :idea: :roll: Po prostu - oszust z "PONAD PÓŁ WIECZNYM DOŚWIADCZENIEM" :D
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: kotok »

szalony pisze:Po prostu - oszust z "PONAD PÓŁ WIECZNYM DOŚWIADCZENIEM" :D
Ostre słowa .... :oops:
Mam mieszane odczucia co do stosowania tak dosadnych słów na Naszym forum.
szalony

Post autor: szalony »

Ale niestety trudno inaczej nazwać działania przedstawicieli "Compelu", w tym wciskanie ludziom wzmacniaczy "przenoszących składową stałą" z trafem na wyjściu (pomijając sens przenoszenia tej składowej), pisanie bajek na temat sprzedawanych lamp, posiadanie kilku nicków na allegro, i kupowanie od siebie nawzajem, itd... :?

A o półwiecznym doświadczeniu, to cytat z aukcji ;)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Moim zdaniem szalony ma rację. Jeżeli ktoś podaje ewidentne kłamstwa i za ich pomocą zachęca do zakupu swoich produktów, to dopuszcza się wyłudzenia. Jak to inaczej nazwać?
To już nie są jakieś-tam audiofilskie bajania. Przenoszenie składowej stałej przez transformator, czy uzyskanie 25W mocy wyjściowej z jednej 6S41S w klasie A to nie kwestia gustu, tylko sfera weryfikowalnych faktów. Niestety mr.Florek zaprzecza najprostszym prawom fizyki. Co gorsze, jest prawie pewne, że robi to świadomie...

Przykro mi to mówić, w końcu to też elektronik. Ale niestety to zakała środowiska, psujący nasz wizerunek.
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Skąd ja znam te nieszczęsne ujodnolicane 6S33S... Kiedyś chciałem zrobić wujkowi dwa monobloki SE, po jednym diable na kanał, więc szukaliśmy razem tych lamp na Wolumenie. Niestety wujek świeży w temacie (znaczy zero wiedzy o lampach i środowisku) podszedł do stoiska florka, no i się zaczęło... :?

Najpierw gadał, że wszystkie te lampy mają bardzo niestabilne parametry, tylko od niego są idealnie stałe, później coś o podstawkach, że oryginalne przestają kontaktować po roku (nawet jeśli to co za problem przedrapać?), a gdy zauważył, że nie ma szans opchnąć nam tych lamp przeszedł do ataku, pojechał najpierw po mnie (młody to g***o wie o lampach), potem po narodach świata (nikt sobie nie może dać rady z tą lampą, nawet Niemcy, Rosjanie, Japończycy - bo niby jakieś zniekształcenia ma), potem cos tam jeszcze. Na końcu, co mnie chyba najbardziej wkurzyło, że "ten to jest od Zawady, i że oni to..." nie wiem co było dalej bo mu się wtrąciłem w słowa, że jest mistrzem - zrobił wzmacniacz przenoszący składową stałą przez transformator, obróciłem się i poszedłem.

Szkoda, że mieszka blisko mnie.
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Ach ten Florek.. Całkiem niedawno bardzo mnie rozbawił. Otóż kupił ode mnie na Allegro kilka lamp i po zakończeniu aukcji do mnie zadzwonił. Pierwsze co usłyszałem w słuchawce:
" Czy pan wie, kim ja jestem?" :lol: :lol: :shock: :?
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

Nigdy nie poznałem pana Florka osobiście, ale moim zdaniem, zrobił dużo dobrego - sprawił, że zarówno forumowicze Triody jak i Audiostereo.pl wypowiadają się jednym głosem. A to, przyznacie, zjawisko rzadkie i niespotykane. :wink:

http://www.audiostereo.pl/Specjalista_o ... 15336.html

PS. Od strony literackiej, najbardziej ujął mnie wpis: "Niekiedy brak jest kamieni by wybic wszystkie szyby w jego domu." :lol: :lol: :lol:
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

gutten pisze:Nigdy nie poznałem pana Florka osobiście, ale moim zdaniem, zrobił dużo dobrego - sprawił, że zarówno forumowicze Triody jak i Audiostereo.pl wypowiadają się jednym głosem. A to, przyznacie, zjawisko rzadkie i niespotykane. :wink:
To mnie rozbroiło :lol:
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

OTLamp pisze:Ach ten Florek.. Całkiem niedawno bardzo mnie rozbawił. Otóż kupił ode mnie na Allegro kilka lamp i po zakończeniu aukcji do mnie zadzwonił. Pierwsze co usłyszałem w słuchawce:
" Czy pan wie, kim ja jestem?" :lol: :lol: :shock: :?
Trzeba było odpowiedzieć: "Tak, Panie Prezydencie Bush."
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: edi_pg »

O Florku było naprawde już dużo na forum i to nie tylko naszym, także myślę że nie ma sensu roztrząsać historii nawiedzonej rodziny. Kiedyś myślałem że oni te bzdury gadają po to żeby coś wcisnąć, ale w połączeniu z ich zachowaniem i odstraszającym stylem rozmowy to tylko i wyłącznie jest choroba psychiczna i głupota :)
Mogę tylko powiedzieć że też żałuję że mieszkam blisko niego. Mogliby go wysłać na tą stację kosmiczną Mir z której on bierze co niektóre części do swoich wzmacniaczy :)

Pozdrawiam
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Andrzej Molicki »

http://www.hi-end.pl/index0.php?id=g1skle&ia=13 :lol:

- Ale lampy z czasem i tak tracą swoje właściwości�

- Jeżeli są źle eksploatowane. Jeżeli lampa działa w takich warunkach, że w nocy się wyziębia, a w dzień wystawiana jest na słońce i narażona na wysokie temperatury, to nie ma prawa długo wytrzymać. A to już jest wina użytkownika.
Co szanowne grono sądzi o tej ciekawej teoryji ??
bo ja prawdopodobnie już wiem jak trzeba przechowywać owe lampki
a więc na noc pod pierzynkę a na dzień do lodówki ??
co nasuwa proste rozwiązanie problemu owinąc w pierzynę i do lodówki

ale najlepiej nie lampy a familię Florka z nim na czele :D
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Bełkot i tyle.
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Co to jest
efekt holograficzny
który mozna tylko uzyskać na zagranicznym mierniku i srebrnych kablach?
ElGit Let there be rock...
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Fajne są jeszcze te przemyślenia:

"(...) najczystsze srebro nie jest dobre do zastosowań audio - w układach triodowych i przy dobrym transformatorze dźwięk byłby za ostry, a dodatkowo poziom nagrywania płyt jest różny". ???

"(...) zasada jest taka, że szybciej psuje się lepsza lampa, a gorsza psuje się rzadko."
To już jest maksyma na miarę Wałęsowkich "plusów dodatnich i plusów ujemnych". :lol:
_
Zablokowany