Florek na allegro?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Ale niestety trudno inaczej nazwać działania przedstawicieli "Compelu", w tym wciskanie ludziom wzmacniaczy "przenoszących składową stałą" z trafem na wyjściu (pomijając sens przenoszenia tej składowej), pisanie bajek na temat sprzedawanych lamp, posiadanie kilku nicków na allegro, i kupowanie od siebie nawzajem, itd... 
A o półwiecznym doświadczeniu, to cytat z aukcji

A o półwiecznym doświadczeniu, to cytat z aukcji

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Moim zdaniem szalony ma rację. Jeżeli ktoś podaje ewidentne kłamstwa i za ich pomocą zachęca do zakupu swoich produktów, to dopuszcza się wyłudzenia. Jak to inaczej nazwać?
To już nie są jakieś-tam audiofilskie bajania. Przenoszenie składowej stałej przez transformator, czy uzyskanie 25W mocy wyjściowej z jednej 6S41S w klasie A to nie kwestia gustu, tylko sfera weryfikowalnych faktów. Niestety mr.Florek zaprzecza najprostszym prawom fizyki. Co gorsze, jest prawie pewne, że robi to świadomie...
Przykro mi to mówić, w końcu to też elektronik. Ale niestety to zakała środowiska, psujący nasz wizerunek.
To już nie są jakieś-tam audiofilskie bajania. Przenoszenie składowej stałej przez transformator, czy uzyskanie 25W mocy wyjściowej z jednej 6S41S w klasie A to nie kwestia gustu, tylko sfera weryfikowalnych faktów. Niestety mr.Florek zaprzecza najprostszym prawom fizyki. Co gorsze, jest prawie pewne, że robi to świadomie...
Przykro mi to mówić, w końcu to też elektronik. Ale niestety to zakała środowiska, psujący nasz wizerunek.
Skąd ja znam te nieszczęsne ujodnolicane 6S33S... Kiedyś chciałem zrobić wujkowi dwa monobloki SE, po jednym diable na kanał, więc szukaliśmy razem tych lamp na Wolumenie. Niestety wujek świeży w temacie (znaczy zero wiedzy o lampach i środowisku) podszedł do stoiska florka, no i się zaczęło...
Najpierw gadał, że wszystkie te lampy mają bardzo niestabilne parametry, tylko od niego są idealnie stałe, później coś o podstawkach, że oryginalne przestają kontaktować po roku (nawet jeśli to co za problem przedrapać?), a gdy zauważył, że nie ma szans opchnąć nam tych lamp przeszedł do ataku, pojechał najpierw po mnie (młody to g***o wie o lampach), potem po narodach świata (nikt sobie nie może dać rady z tą lampą, nawet Niemcy, Rosjanie, Japończycy - bo niby jakieś zniekształcenia ma), potem cos tam jeszcze. Na końcu, co mnie chyba najbardziej wkurzyło, że "ten to jest od Zawady, i że oni to..." nie wiem co było dalej bo mu się wtrąciłem w słowa, że jest mistrzem - zrobił wzmacniacz przenoszący składową stałą przez transformator, obróciłem się i poszedłem.
Szkoda, że mieszka blisko mnie.

Najpierw gadał, że wszystkie te lampy mają bardzo niestabilne parametry, tylko od niego są idealnie stałe, później coś o podstawkach, że oryginalne przestają kontaktować po roku (nawet jeśli to co za problem przedrapać?), a gdy zauważył, że nie ma szans opchnąć nam tych lamp przeszedł do ataku, pojechał najpierw po mnie (młody to g***o wie o lampach), potem po narodach świata (nikt sobie nie może dać rady z tą lampą, nawet Niemcy, Rosjanie, Japończycy - bo niby jakieś zniekształcenia ma), potem cos tam jeszcze. Na końcu, co mnie chyba najbardziej wkurzyło, że "ten to jest od Zawady, i że oni to..." nie wiem co było dalej bo mu się wtrąciłem w słowa, że jest mistrzem - zrobił wzmacniacz przenoszący składową stałą przez transformator, obróciłem się i poszedłem.
Szkoda, że mieszka blisko mnie.
Nigdy nie poznałem pana Florka osobiście, ale moim zdaniem, zrobił dużo dobrego - sprawił, że zarówno forumowicze Triody jak i Audiostereo.pl wypowiadają się jednym głosem. A to, przyznacie, zjawisko rzadkie i niespotykane.
http://www.audiostereo.pl/Specjalista_o ... 15336.html
PS. Od strony literackiej, najbardziej ujął mnie wpis: "Niekiedy brak jest kamieni by wybic wszystkie szyby w jego domu."

http://www.audiostereo.pl/Specjalista_o ... 15336.html
PS. Od strony literackiej, najbardziej ujął mnie wpis: "Niekiedy brak jest kamieni by wybic wszystkie szyby w jego domu."

"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
O Florku było naprawde już dużo na forum i to nie tylko naszym, także myślę że nie ma sensu roztrząsać historii nawiedzonej rodziny. Kiedyś myślałem że oni te bzdury gadają po to żeby coś wcisnąć, ale w połączeniu z ich zachowaniem i odstraszającym stylem rozmowy to tylko i wyłącznie jest choroba psychiczna i głupota 
Mogę tylko powiedzieć że też żałuję że mieszkam blisko niego. Mogliby go wysłać na tą stację kosmiczną Mir z której on bierze co niektóre części do swoich wzmacniaczy
Pozdrawiam

Mogę tylko powiedzieć że też żałuję że mieszkam blisko niego. Mogliby go wysłać na tą stację kosmiczną Mir z której on bierze co niektóre części do swoich wzmacniaczy

Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
http://www.hi-end.pl/index0.php?id=g1skle&ia=13 
- Ale lampy z czasem i tak tracą swoje właściwości�
- Jeżeli są źle eksploatowane. Jeżeli lampa działa w takich warunkach, że w nocy się wyziębia, a w dzień wystawiana jest na słońce i narażona na wysokie temperatury, to nie ma prawa długo wytrzymać. A to już jest wina użytkownika.
Co szanowne grono sądzi o tej ciekawej teoryji ??
bo ja prawdopodobnie już wiem jak trzeba przechowywać owe lampki
a więc na noc pod pierzynkę a na dzień do lodówki ??
co nasuwa proste rozwiązanie problemu owinąc w pierzynę i do lodówki
ale najlepiej nie lampy a familię Florka z nim na czele

- Ale lampy z czasem i tak tracą swoje właściwości�
- Jeżeli są źle eksploatowane. Jeżeli lampa działa w takich warunkach, że w nocy się wyziębia, a w dzień wystawiana jest na słońce i narażona na wysokie temperatury, to nie ma prawa długo wytrzymać. A to już jest wina użytkownika.
Co szanowne grono sądzi o tej ciekawej teoryji ??
bo ja prawdopodobnie już wiem jak trzeba przechowywać owe lampki
a więc na noc pod pierzynkę a na dzień do lodówki ??
co nasuwa proste rozwiązanie problemu owinąc w pierzynę i do lodówki
ale najlepiej nie lampy a familię Florka z nim na czele

Co to jest
który mozna tylko uzyskać na zagranicznym mierniku i srebrnych kablach?efekt holograficzny
ElGit Let there be rock...
Fajne są jeszcze te przemyślenia:
"(...) najczystsze srebro nie jest dobre do zastosowań audio - w układach triodowych i przy dobrym transformatorze dźwięk byłby za ostry, a dodatkowo poziom nagrywania płyt jest różny". ???
"(...) zasada jest taka, że szybciej psuje się lepsza lampa, a gorsza psuje się rzadko."
To już jest maksyma na miarę Wałęsowkich "plusów dodatnich i plusów ujemnych".
"(...) najczystsze srebro nie jest dobre do zastosowań audio - w układach triodowych i przy dobrym transformatorze dźwięk byłby za ostry, a dodatkowo poziom nagrywania płyt jest różny". ???
"(...) zasada jest taka, że szybciej psuje się lepsza lampa, a gorsza psuje się rzadko."
To już jest maksyma na miarę Wałęsowkich "plusów dodatnich i plusów ujemnych".

_