GMI30 ma żarzenie bezpośrednie. Ciekawostką jest to, że wszystkie (4) kołki na dolnym cokole lampy to wyprowadzenia żarzenia - lampa pracuje przy niższym napięciu żarzenia ale za to znacznie większym prądzie od GMI90. Jak uda mi się zestawić zasilanie to zobaczę jak się świeci

.
Drugą cieawą informację jest to, że GMI30 ma znacznie większą moc admisyjną od GMI90, a wynosi ona 300W w porównaniu do 140W - jak widać niezbadane są ostateczne osiągi lampy przy pracy w trybie impulsowym

.
Z chęcią zobaczyłbym jakieś dokładniejsze fotki GMI90. Swego czasu przymierzałem się do niej na Allegro, była tam nawet jedna fotka, ale zagapiłem się i jej nie ściągnąłem do swoich zbiorów

. Lampy na allegro w końcu nie licytowałem bo przestraszyłem się ryzyka przesyłki tej lampy pocztą.
Przy okazji. Ostatnio na allegro zanabyłem lampy T-02. Człowiek przysłał mi je w oddzielnych paczkach. Gdy opłacałem koszty przesyłki jeszcze przed otrzymaniem lamp trochę mnie dziwiło, dlaczego muszę płacić za oddzielne paczki. Gdy przesyłka do mnie doszła przestałem się dziwić. Otóż okazało się, że dostałem lampy w oryginalnych fabrycznych kartonach owiniętych jedynie w papier. Wymiar pudełka na lampę jest imponujący: tak mniej więcej 70cm x 30cm x 30cm. Pudełko ma specjalną rączkę do przenoszenia a lampa zamocowana jest w środku jak butelka nitrogliceryny przy transporcie

- wisi bowiem w specjalnym kartoniku na haczykach przyczepionych do sześciu gumek zamocowanych na wszystkich ściankach pudełka - takiej lampy nie sposób uszkodzić w trakcie transportu. Każda lampa ma swój indywidualny numer i wyposażona jest w kartę gwarancyjną o powalającej treści. Postaram się zeskanować taką kartę i dołączyć do forum.