Witam!
Dekoder gotowy
Dekoduje 19kHz, tłumienie ustawiłem zgodnie ze wskazówkami Kolegi CHOPIN66.
Reszty nie robiłem, bo nie mam już sił grzebać w radiu.....po co mam coś upalić?
Tranzystor do żarówki dałem BC327, rezystor dałem 1k, bo i tak w radiu jest wlutowana biała dioda LED.
Tranzystory na wyjściu dałem BC550B.....chyba lepiej niż BC337 czy byle co pokroju MPSA42?
Na spodzie nie ma żadnych zwarć, oscyloskop pokazuje, że wszystko OK, sygnały poniżej 19kHz przechodzą przez filtry bez tłumienia, nie ma obcinania sinusa czy innych cyrków, wiem, że nie będzie trzeszczeć czy charczeć
Wszystko zostało wymyte IPA, wysuszone suszarką do włosów- nienawidzę brudnych, oblepionych topnikiem płytek(co ciekawe na Elektrodzie takie niechlujstwo uchodzi bezkarnie, ale nie każdemu).
Kondensatory 150pF zestawiane z 100pF+47pF, te dwa rezystory w filtrze zmienione na 47k.
Jutro może

uda mi się zamontować PCB w radyjku i posłuchać.
Muszę wywiercić nowe otwory pod nową PCB dekodera.
Wytnę też dystanse izolacyjne z kawałka pleksi, bo oryginały ni gdzieś zginęły
Plus dekodera do masy radia, minus do masy wzmacniaczy mocy?
Nie wiem, jak ustawić resztę PR-ków?
Czy da się to zrobić mierząc napięcia na MC1310?
Nie mam kodera stereo, bo jak szło takowy pozyskać, to się okazało, że sprzedający jest totalnym debilem z typu "ja to sprzedam na Allegro" albo "przyjdzie głupi i kupi"
Ten sam jełop miał Meratronik K-937, też nie szło ujechać i ten wobulator leży u niego ponad 22 lata, tak zwany "pies ogrodnika".
Toccaty z linku nie kupię....chciałem 2 lata temu kupić Dell Latitude D830 z intel GMA a nie jak u mnie Quadro(awaryjne GPU), nijak nie szło załatwić wysyłki, po prostu debil....inaczej tego nie idzie nazwać
Toccata raz po raz pojawia się na portalach ogłoszeniowych, niestety mam u siebie problem z pożyczeniem gotówki , a tam Allegro Pay nie ma.
Były Toccaty w znośnym stanie, ale w domu jest problem z utylizacją złomu po przeszczepie, że niby marnuję pieniądze.