Witam!
W moim mierniku nie ma lamp NIXIE z DOLAM a są lampy enerdowskie, lakierowane na czerwono, marki RFT-WF.
Pinouty lamp z DDR i polskich/rosyjskich są zupełnie odmienne, czyli "1 za 1" nie zamienisz
Sam się przekonałem w f-miarce Zopan, gdzie ostatnia LC531 była uszkodzona, uciekł gaz.....miałem odzyskowe WF Z5730M, wstawiłem w dziury, lampę klejąc klejem na gorąco i robiąc krosy, gdyż wyprowadzenia są innym porządku.
Miernik działa, aczkolwiek by się przydało wywalić ten debilny generator wzorcowy 10MHz na 7400 i założyć stabilizowany termicznie, bo mierniki bzdury pokazują(ze starości rozjeżdża się ten szajsowaty trymer).
W kwestii mojego 1331.....linki nie działały z banalnego powodu NordVPN, ustawionego na zbyt rygorystyczne bezpieczeństwo, używam go jak coś z torrenta pobieram.
Z Autorem strony z linku nie chcę mieć nic wspólnego, ten człowiek mi sporo krzywdy wyrządził, ale z zamieszczonego schematu chętnie skorzystam.
Wymiary mogę zdjąć ale nie mogę swojej, metalowej linijki znaleźć, gdzieś mi wcięło ją, już kilka tygodni jej szukam, orientacyjnie podam jak calówką dla budowlańców zmierzę.
Zdjęcia bebechów zamieszczę za może tydzień.....za dużo mam roboty zaczętej.
Jeszcze mnie zastanawia jedno....mój jest UNIMA z Warszawy, część egzemplarzy, w tym 1321, pochodzi z CEMI Szczytno, czy te dwa zakłady robiły to samo w jednym czasie, czy UNIMA to opracowała a w Szczytnie klepali na podstawie dokumentacji z Warszawy?
Bo przykładem były MK232 z ZRK, które potem tłuczono w Lubartowie do końca lat 80-tych, zresztą jakość też poszła "z pieca na łeb", szczególnie ostatnie, bardzo drogie MK-433.
Albo radia z rodziny Ślązaka/Beskida, które potem klepano w SI "Odnowa" w Białymstoku, to było pod zamówienia "budżetówki" i mało który egzemplarz pracował na UKF, mi się taka "mina" trafiła, dwa zimne luty na filtrach p.cz. przy dyskryminatorze FM i wadliwe tranzystory w głowicy UKF.