Ostatnio pomału utylizuję i sprzedaję stare graty, które mi się nie przydały, niektóre 20 lat leżą albo i lepiej

Niektóre "przydasie" zwłóczyłem przed maturą a w tym roku skończyłem 41 lat- chyba dość leżakowania śmiecia?
Dziś rozwaliłem resztki radia z DDR Prominent DUO, to było radio z kaseciakiem, odzyskałem transformator. ZATRA NT 539-N
Ile można mA z tego pociągnąć?
Oryginalnie był mostek selenowy B20C500, czyli 20V 0,5A, potem stabilizator szeregowy a trafo zasilało też żarówki podświetlenia skali.
Ja gdybam, że 0,6-1A można pociągnąć, bezpiecznik na wejściu 100mA, tranzystor stabilizatora to był GD160 Przy 235V w sieci jest 12,6V na wyjściu, czyli zasilacz do radyjek retro byłby jak znalazł, oparłbym go od zabytkowy mostek krzemowy Diody DZG4 równolegle parami lub krzemowe DK62 czy SIEK-4, potem stabilizator na diodzie Zenera i tranzystorze KD502, bo mam ich sporo....bym zrobił regulację skokową 3/4,5/6/7,5/9/12V, by było retro i pasowało do retro radyjek tranzystorowych, które nie grają na zasilaczu impulsowym(piszczą, skrzeczą).
Ma ktoś pomysł?
Schemacik mile widziany