Pionier - jestem zaskoczony
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
patrze cały czas na allegro, ale jak widze chassis za 60 zł czy gały za 20 to mnie po prostu cofa. Ja dostałem za darmoche i to w od gościa z Sopotu! Zwłaszcza że Pionier to naprwade popularne radio a kolesie chcą zarobić na głupich. Już wolę połazić po ludziach i popytać. I tak chyba zrobię...
Pozdrawiam niemniej jednakczekam na odpowiedź w sprawie części.
Pozdrawiam niemniej jednakczekam na odpowiedź w sprawie części.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- MalKontent
- 375...499 postów
Sam jestem zdziwiony, że moje chassis i skala poszły za 26zł... A całe radyjko bez głośnika i gałek kupiłem za 16,50... Dziwne zaiste są koleje losu na Allegro.
Marcinie, rada na przyszłość. Jak chcesz tanio kupować na Allegro, to nie podbijaj ceny wcześniej, tylko zalicytuj swoje sensowne maksimum w ostatnich sekundach aukcji.
Czasem wygrasz, czasem nie, bo doświadczeni Allegrowicze najczęściej tak właśnie robią i cena potrafi w ostatnich sekundach ostro pójść w górę.
No i ten sposób ma jeszcze tę zaletę, że pozwala opanować hazardowy szał przebijania - po prostu ustalasz swoje absolutne maksimum i licytujesz; jeśli przegrasz - trudno, ale przynajmniej nie wydałeś kupy kasy bez sensu...
Pozdrawiam
Staszek
Marcinie, rada na przyszłość. Jak chcesz tanio kupować na Allegro, to nie podbijaj ceny wcześniej, tylko zalicytuj swoje sensowne maksimum w ostatnich sekundach aukcji.
Czasem wygrasz, czasem nie, bo doświadczeni Allegrowicze najczęściej tak właśnie robią i cena potrafi w ostatnich sekundach ostro pójść w górę.
No i ten sposób ma jeszcze tę zaletę, że pozwala opanować hazardowy szał przebijania - po prostu ustalasz swoje absolutne maksimum i licytujesz; jeśli przegrasz - trudno, ale przynajmniej nie wydałeś kupy kasy bez sensu...
Pozdrawiam
Staszek
I mamy kolejną 'aukcję' tego same go radia. Tym razem zaczyna od 99 zl - za Małą Cenę!IdeL pisze:Dalej w temacie http://www.allegro.pl/item93904306_radi ... er_u2.html
To ja już nie wiem, ludzie jaja robia sobie czy jak![]()
![]()
Pozdroofki
http://www.allegro.pl/item97506671_radi ... cene_.html
- MalKontent
- 375...499 postów
- MalKontent
- 375...499 postów
Re: Pionier - jestem zaskoczony
Ja co prawda nie na temat Pioniera, ale na temat TV Wisła. Od pewnego czasu szukam go tu i ówdzie. Oto odpowiedź jaką otrzymałem od osoby, która zamieściła ofertę sprzedaży na Fonarze:IdeL pisze:Cześć - no właśnie - skąd ludziska biorą pomysły na ceny tych radyjek![]()
![]()
Oj nie - tak łatwo nie dam się wyprowadzić w pole .... Wszystko wiem - były 2 wersje telewizora Wisła - pierwsza - na lampach rosyjskich - i tych telewizorów mogło dotrwać do obecnych czasów może kilka - może kilkanaście - i był drugi model produkowany od wiosny 1956 na lampach mniejszych , wytwarzanych już w Polsce. Przeglądałem Allegro - była Wisła za 6 tysięcy wystawiona (ale złom , niedziałający i niekompletny) - tylko aby nie płacić prowizji i podatków to przed zakończeniem dali cenę 5 złotych .... - poza tym wszystkie jakie widziałem w sprzedaży - to telewizory z późniejszej produkcji. Moja cena to 10 tysięcy (2,5K EUR) i taniej nie sprzedam !
( niech Pan spyta się ile dostawali już w Muzeum Techniki za OTV Wisłę... Moja cena to naprawdę "pryszcz"..)