Ciekawym czysto akademicko ile byście byli kolego skłonni zapłacić za np. dwa trafa pięciosekcyjne SE 5,2K/8om (czyli klasyka EL84 SE) namotane na zwykłych z odzysku rdzeniach EI66/22 z TV lampowych oczywiście z pełną izolacją warstw i uzwojeń jak się to dawniej robiło. Chyba, że to za niska klasa traf, w końcu co Hammond to Hammond.
Zależy dla kogo. Jak ktoś taki namota, to tyle go zadowoli, ale jak to robi fabryka do tego przewidziana (Sizei), koszt wykonania jest dużo niższy. Jeszcze nie tak dawno kosztował jakieś 30zł taniej. Użyty we wzmacniaczu "Reduktora Szumu" i jego kicie (poprawianym), który ten sklep propaguje. Dlatego jego cena nie "szaleje".
cirrostrato pisze: ↑wt, 15 sierpnia 2023, 22:34
Ja też mam kilkadziesiąt ECC83 nie tylko używki ale czasem wolę dać 2x1/2 ECC83 czyli np. 6BC32 lub (bo taniutko kupiłem nowe a trafa motam sam i nie mam kłopotów z żarzeniem) PABC80 a i montaż przestrzenny czasem wtedy łatwiejszy. Pomijam kwestię obecnych cen ECC83 ale, powtarzam kolejny raz, kto bogatemu zabroni.
cirrostrato pisze: ↑czw, 11 stycznia 2024, 14:02
I co z tego, ano nic, młodzież poszukująca lampowego dźwięku dalej twierdzi, że to za drogo za PCL86 nos z opakowania zbiorczego, wolą kupić używkę (z TV takie z marszu wywalam) za kilka pln. Pozdrawiam.
Spokojna głowa. Poczekaj jeszcze chwilę to im się powoli podejście zmieni. 2-3 lata i będą sami o nie prosić
Pozdrowienia
Nie musiałem czekać, na Allegro i nie tylko poszły w oka mzik, wszystkie.....no prawie wszystkie. Pozdrawiam.
cirrostrato pisze: ↑czw, 11 stycznia 2024, 14:02
I co z tego, ano nic, młodzież poszukująca lampowego dźwięku dalej twierdzi, że to za drogo za PCL86 nos z opakowania zbiorczego, wolą kupić używkę (z TV takie z marszu wywalam) za kilka pln. Pozdrawiam.
Spokojna głowa. Poczekaj jeszcze chwilę to im się powoli podejście zmieni. 2-3 lata i będą sami o nie prosić
Pozdrowienia
Nie musiałem czekać, na Allegro i nie tylko poszły w oka mzik, wszystkie.....no prawie wszystkie. Pozdrawiam.
Czyli że ktoś kto poddał Ci pomysł żebyś zaczął sprzedawać na allegro zrobił Ci przysługę?
Radiowiec pisze: ↑pt, 15 marca 2024, 09:50
Czyli że ktoś kto poddał Ci pomysł żebyś zaczął sprzedawać na allegro zrobił Ci przysługę?
Fakt, nawet nie sadziłem, że wystawianie, jak sadzę w rozsądnych cenach, spowoduje tak szybką sprzedaż. Doceniam jednego ze ,,starych'' (stażem) kolegów z forum, który lata temu ogłosił prawdę objawioną, że ,,sprzedaż tylko na Allegro, tylko części, nie kombinować z kitami i innymi cudowaniami'' (długo myślałem aby wystawiać kompletne kity części do lampowców bez obudowy) ale na szczęście mi przeszło. Pozdrawiam.
Jak patrzę na te lampki Oregi to mi się cofa https://allegrolokalnie.pl/oferta/adapt ... pletny-ihu...... jak ktoś potrzebuje mam w szufladzie nowiutkie Siemensy w nieotwieranych pudełeczkach, nie wystawię na Allegro bo tak dział lampy zafajdany śmieciami, że moje znikną w pomroku dziejów.
Cena raczej przyszłościowa https://allegro.pl/oferta/lampa-rft-el3 ... 5319237558 ale jest szansa, Traxman pokazał w AVT wzmacniacz PP na tych lampach (no i jest gotowe niezbyt drogie PCB) więc ktoś może się skusi choć wersja P tych baniek (i oczywiście sterująca PCF82) znacznie tańsza.