Schaberplatz 8.04

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Schaberplatz 8.04

Post autor: Vault_Dweller »

Byłem dzisiaj na SP, kupiłem u gości stojących przy hali i handlujących różnym złomem (nie gitarówką) korektor Canproduct "The Equalizer" za 3 dychy. Ustrojstwo w pełni zawodowe, montaż bardzo elegancki, złącza Neutrik- jedynie zasilacz mu nie działa jak trzeba, a obawiam się, że jest to płytka wielowarstwowa. No ale może mi się uda dociągnąć tę konstrukcję do stanu używalności. Widziałem też jak jeden audiofil za chyba 100zł sprzedawał łepetynę (był postulat na forum, by nie używać nazwy head ;)) zrobiony przez A. Zębika. Rozbieracz stał tym razem w ciut innym miejscu, co było pewnie podyktowane przekopywaniem boiska. Ponoć też był OTLamp (wiem to z relacji wspomnianego audiofila) ale go nie napotkałem.

Aha, uwaga dla Alka: rozbieracz ma jedną TP-K16, jednak zapomniałem zapytać o cenę i stan.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Re: Schaberplatz 8.04

Post autor: OTLamp »

Vault_Dweller pisze:Canproduct "The Equalizer" za 3 dychy. Ustrojstwo w pełni zawodowe, montaż bardzo elegancki, złącza Neutrik- jedynie zasilacz mu nie działa jak trzeba, a obawiam się, że jest to płytka wielowarstwowa.
Widziałem go, rzeczywiście ładny.
Vault_Dweller pisze: Ponoć też był OTLamp (wiem to z relacji wspomnianego audiofila) ale go nie napotkałem.
A był, był i tym razem kupił u rozbieracza naprawdę piekne rzeczy (załącznik), na widok których wspomnianego złotouchego niemal krew zalała :lol:. Oprócz tego kupiłem garść wysokonapięciowych mosfetów (500-900V, 100-150W) po 1zł/szt.
Vault_Dweller pisze: Aha, uwaga dla Alka: rozbieracz ma jedną TP-K16, jednak zapomniałem zapytać o cenę i stan.
Dwa tygodnie temu chciał za nią 40zł
Załączniki
3.JPG
2.JPG
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Od tych gałek to niemal orgazmu dostałem! Założę się, że niektórzy audiofile twierdzą, że założenie ich na potencjometr regulacji głośności spowoduje poszerzenie bazy szczególnie przy używaniu monofonicznego źródła sygnału. EQ ma faktycznie padnięty zasilacz, po prostu ktoś w nim wymieniał jedno z traf sieciowych i wiercił otwory pod nowy rozstaw nóżek- a jako że płytka jest wielowarstwowa, to mógł przerwać jakąś ścieżkę lub zrobić zwarcie z nóżką trafa. Przy stukaniu w trafo zasilacz wariuje, na szczęście ma wskaźnik napięć (~, ~ za włącznikiem, +, -) i widać było czy żyje- a kiedy żył, obmierzyłem mu napięcia i mogę w razie czego zrobić nawet nowy zasilacz.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
ODPOWIEDZ