Kupię generator ZOPAN PO-16
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Kupię generator ZOPAN PO-16
Jak w tytule, generator ma być nie uszkodzony, ale oczywiście ze względu na wiek urządzenia, może nie spełniać parametrów np. przez zużyte lampy.
Re: Kupię generator ZOPAN PO-16
Podbijam ogłoszenie, nie mam dużych wymagań do stanu urządzenia, byleby były sprawne oba transformatory, resztę odbuduję.
Podbijam ogłoszenie ostatni raz, może ktoś wrócił z wakacji/urlopu i przeczyta.
-
- 6250...9374 posty
Mam PO-15, stan dobry, kiedyś działał mogę sprawdzić. Reszta pw.
Dziękuję za zainteresowanie, ale interesuje mnie wyłącznie PO-16.
-
- 6250...9374 posty
Schematu PO-15 nie mogę znaleźć ale wizualnie PO-15 i PO-16 jeden diabeł. Ale jak nie pasuje....Pozdrawiam.
PO-15 to chyba generator z wyjściem (umownie) niskonapięciowym, natomiast PO-16 jest generatorem m. cz. z wyjściem o mocy 10W, nawet do 250V. Pozdrawiam.
Podbijam przed skierowaniem do usunięcia.
Miałem usuwać ogłoszenie, ale "nadzieja matką głupich", może na forum pojawił się ktoś nowy, "ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?"
.
Czyżby już wszystkie PO-16 zostały w Polsce zniszczone w ramach "likwidacji środków trwałych"? (księgowy żargon), takie praktyki "uprawiano" w dużych firmach jeszcze w latach 90', sam rozbijałem młotem, w obecności komisji likwidacyjnej, np. "kultowy" dzisiaj miernik lamp P508, chodziło o komisyjne "pozbawienie cech użytkowych" likwidowany "środek trwały".

Czyżby już wszystkie PO-16 zostały w Polsce zniszczone w ramach "likwidacji środków trwałych"? (księgowy żargon), takie praktyki "uprawiano" w dużych firmach jeszcze w latach 90', sam rozbijałem młotem, w obecności komisji likwidacyjnej, np. "kultowy" dzisiaj miernik lamp P508, chodziło o komisyjne "pozbawienie cech użytkowych" likwidowany "środek trwały".
- ^ToM^
- 625...1249 postów
Raczej nie możesz tego dostać, gdyż ilości produkowane wówczas były znikome. To nie telewizor czy pralka. Produkowano często serie po kilka, kilkadziesiąt szt. Ponieważ upłynęło od tego czasu 60 lat to coraz trudniej to dostać bo większość trafiła na "hasiok". Łatwiej dostać kompletnego Pioniera czy Beethovena, bo one były produkowane w znacznie większych ilościach.namor pisze: ↑wt, 23 stycznia 2024, 19:19 Miałem usuwać ogłoszenie, ale "nadzieja matką głupich", może na forum pojawił się ktoś nowy, "ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?".
To jest podobna sytuacja, gdy zapytałem o mostek Eureka E-310 czy zasilacz lampowy ZDZ ZS-65. To nikt się nie odezwał. Nawet instrukcji doń nikt prawdopodobnie nie posiada. Urządzeń tych wyprodukowano mało - może być w Polsce kilka sztuk zaledwie. Co innego V640 czy PG-20, bo to były urządzenia nowsze i produkowane w znacznie większych ilościach.
Miernik dużych pojemności MDP-2 Unitra TELPOD szukałem dokładnie 10 lat - od 2014 roku! Dopiero końcem ubiegłego roku, po dużych znajomościach udało mi się otrzymać. Prócz mnie, znam tylko jedną osobę, która też taki miernik posiada.Może być tak, że w Polsce są tylko 2 sztuki. Żadnej dokumentacji do tego już raczej nie uzyskam, chyba że przez przypadek, za kolejne 10 lat.

- Danilewicz
- 375...499 postów
W tamtym roku był na allegro:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gene ... 88673.html
Może spróbuj się skontaktować ze sprzedawcą i zapytać kto kupił jeśli bardzo Ci zależy?
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gene ... 88673.html
Może spróbuj się skontaktować ze sprzedawcą i zapytać kto kupił jeśli bardzo Ci zależy?
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
-
- 6250...9374 posty