Witam!
Doszły lampy

.....pięć zapowietrzonych, jedna ma normalny getter a w układzie "siatka pierwsza do katody, S2 do anody" czyli jako prostownik, po prostu zaświeca się na fioletowo, tak więc też do odsyłki
Dwie nie świecą i prostują prawidłowo, czyli emisja jest....rezystor 51k 0,25W jako obciążenie i 200V z zasilacza , przy tym obciążeniu, około 3-4mA, lampy szybko osiągają pełną wydajność, są OK.
Pięć odesłałem, niestety ten sprzedający ma taki feler, że to Mazowsze, jak po weekendzie się zamówi, to zawsze jakiś numer odwalą(bo na przykład ktoś przyjdzie na kacu i zapakuje byle co z pierwszego, lepszego kartonu

).
Uzgodniłem wymianę na lampy bez urwanych nóżek i mlecznego getteru, mają ich jeszcze sporo, a jak się nie uda 6 sztuk(bo jedna świeci) wyszukać, to będzie zwrot straconej sumy na konto Allegro Pay. Kiedyś mi odwalili taki numer z telefonami wojskowymi KRONE WF- przyszły brudne, zapleśniałe, sznury połamane, jak dostali reprymendę, to pięć kolejnych w stanie "funkiel nówka", niestety mentalność zaboru rosyjskiego ma tą wredną cechę. Poza tym rodzina Mamy to szlachta mazowiecka, więc nie jestem zły, taka kultura, po prostu tym razem będą nowe lampy.
Napisałem, że "ma być lustrzany nalot", bo osoba przy telefonie doskonale to wiedziała, no ale we wtorek to jak w poniedziałek, wszakże "człowiek nie kaktus, pić musi"
Mam nadzieję, że tym razem nie zawalą sprawy i dostanę 6 sprawnych lamp.
Ale to nie jest śmieszne, pokazuje prawdę o stanach magazynowych LWP.....gromadzili SYF, a miało być to wszystko na wojnę nuklearną z NATO, stąd tony lamp, których nikt nie sprawdzał.
Obudowa też do odsyłki poszła, bo zupełnie inna, niż w opisie....na szczęście mam Allegro SMART! i takie pomyłki to przy okazji codziennych zakupów załatwiam, bo Paczkomat stoi na parkingu przed DINO w mojej wsi.
W ogóle nie ma problemu z tym sprzedawcą, tylko, że po weekendzie takie cyrki tam są

, wymieniają bez problemu na sprawne albo zwrot pełnej kwoty.
Paczka z felernymi lampami poszła już w system InPost, w poniedziałek mają być nowe lampy i obudowa, którą jutro zabiorą z Paczkomatu.
A, że zapytam.....czy lampa, która ma "lustro" getterowe, może świecić na fioletowo wewnątrz anody?
Muszę sobie zadać czasu w poniedziałek i wszystkim lampom zrobić test próżni.....nawet jeśli getter OK.