Pozdrawiam
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Dzięki za uwagę
tiquet Tyle ,że we wszystkich artykułach jest mowa o firmie w kontekściet importu z Chin RTV ,AGD , komputerów , tabletów czyli sprzętu wymagającej licencji , pozwoleń itp. a nie ma mowy o firmie kontekście importu jednostkowego CZĘŚCI ELKTRONICZNYCH ( REZYSTORY , KONDENSATORY ) których cena mieści się w granicy 20-43 zł za zestaw .
Hehe... PowodzeniaCHOPIN66 pisze: ↑pn, 7 grudnia 2020, 00:03tiquet Tyle ,że we wszystkich artykułach jest mowa o firmie w kontekściet importu z Chin RTV ,AGD , komputerów , tabletów czyli sprzętu wymagającej licencji , pozwoleń itp. a nie ma mowy o firmie kontekście importu jednostkowego CZĘŚCI ELKTRONICZNYCH ( REZYSTORY , KONDENSATORY ) których cena mieści się w granicy 20-43 zł za zestaw .
zestaw zwierający 1000 szt rezystorów 1/2 W (10szt x 100 wartości(1 om do 10Mom ) to 25zł
kondensatory 200szt to 43 zł itd.
Działalność nierejestrowaną można prowadzić wtedy kiedy nie potrzeba pozwoleń i zezwoleń i nie przekracza się 1300 zł /miesięcznie .
Lampy i podstawki będę ściągał na zamówienie tak jak i rezystory i kondensatory będzie to import jednostkowy ( od jednego sprzedającego po jednym zestawie ) .
Zresztą sprzedaż części elektronicznych (w tym lamp elektronowych ) jest ustawowo zwolniona z rejestracji na kasie fiskalnej .
Przesyłki z Chin mają być oclone dopiero od 1 lipca 2021 ( dyrektywa wchodzi w życie 1 Stycznia ale UE daje vacnto legis do 1 lipca tak aby wszystkie kraje UE wprowadziły przepisy jednego dnia aby wyeliminować furtki ) .
Zorganizowana sprzedaż dotyczy sieci sklepów stacjonarnych a nie sprzedarzy online gdzie masz i punkt w którym sprzedajesz , prowadzony przez 1 osóbę która sama się tym zajmuje .
Tak więc nie siej paniki![]()
Wątek dopuściłem, spiesząc się do wyjazdu i poprawiając w nim jeszcze literówki. Jednak teraz, po powrocie do domu, zastanawiam się po co odgrzewa Kolega archiwalny wątek sprzed ok. dwóch i pół roku
Spieszę z informacją, że ja z własnej woli przyznałem tylko "odznaczenie"