Wolumen 26 marca 2006

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Alek

Wolumen 26 marca 2006

Post autor: Alek »

Pustki!

Na stanowisku wojskowym trochę lamp; kupiłem 6P7S.
Nic innego nie jest chyba godne uwagi.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Wolumen 26 marca 2006

Post autor: tszczesn »

Alek pisze: Na stanowisku wojskowym trochę lamp; kupiłem 6P7S.
Nic innego nie jest chyba godne uwagi.
Na Kole takoż - próżnia jak w 6S33S :( Radie ciekawsze od Pioniera pojawiają się z częstotliwością raz na miesiąc, że o lampach w ogóle nie wspomnę...
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

2.04.2006

Byłem na Wolumen pierwszy raz od ponad pół roku, ale tym razem z poszerzonym "zakresem obserwacji" :)

Załapałem się na jedno nieduże trafko głośnikowe, na pierwszy rzut oka takie pod EL84 z odczepem dla siatki 2, dwa spore dławiki i - co mnie najbardziej ucieszyło - podstawki ceramiczne octal po 2zł :), w tym 4 szt. z aluminiowym ekranem, tak na wsiakij słuczaj, a nuż się przyda :mrgreen:

Oprócz tego parę koszulek olejowych, parę worków rezystorów MŁT 1W/2W po 1zł za worek... i tyle.

Wspominaliście wielokrotnie o niejakim Florianie. Mgliście kojarzyłem gościa, ale skądś mi się jego nazwisko wydawało znajome - i już wiem skąd.

Otóż w Wolumen Journal od lat jest jego reklama, po której dziesiątki razy prześlizgiwał się mój wzrok i zawsze zgrzyt wywoływała treść "...wszystko do budowy lampowego wzmacniacza hifi heind". Mam oko do takich literówek*, a ten błąd jest tam od początku i jak widać nikomu nie przeszkadza... :)

Pozdrawiam
Staszek

*szczytem rozkoszy była dla mnie "musztarda saperska", zamiast "sarepska" :D
ODPOWIEDZ