BFA Solo I
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: BFA Solo I
Czesc Daniel22 czekam na telefon od Ciebie wyle ci poczt schemat ja nie czyskanowac. jetem po udarze imie ze wstkim jest ciezko pozdr Wieslaw
czekam na tel poczta wysle schemat
Czesc twoj telefon co2 zle spisalem bo jak dzwonie do Ciebie to m isie odzywa Krakow wiec przedzwon jesccze raz ja spisze numer zadzwon jak dojdzie list pozdr Wieslaw
Doszedl list pozdr W.
odpowiedz czy doszedl list pozd Wieslaw
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Szanowni koledzy, takie dyskusje prowadzi się przez PW.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
czescDaniel22 wzmacniacz naprawiony Solo1pozdr wieslaw
- daniel22
- 250...374 postów
- Kontakt:
List dotarł ze sporym opóźnieniem, nasza poczta nierychliwa go przetrzymała, ale jest
Wrzucam schemat dla potomności, szczególne podziękowania dla kolegi Wiesława za wysłanie (+paru innych). Dziękuję! Na razie rozgryzam, do czego są trzy PR-ki widoczne na zdjęciach.

Witaj.Pierwszy PR od lewej-symetria,drugi-prąd spoczynkowy[ustawić mały-20mA i koniecznie tranzystory drivery powinny mieć radiatory rurkowe],trzeci-ogranicznik prądu wyjściowego. M.
- daniel22
- 250...374 postów
- Kontakt:
Wzmacniacz ruszył, wszystko gra, jedynie dziwi mnie obecność w nim trafa głośnikowego, którego zresztą nie ma na schemacie. Może to była jakaś wersja radiowęzłowa...
W każdym razie, po wymianie jednego BYUP-52, wymianie wszystkich elektrolitów (gigantyczne upływności), trzech uszkodzonych tranzystorów i podmianie na oryginalne z zapasów zagrał i, prawie że "lampowo" brzmi, zapewne przez obecność tego trafa
Wielkie podziękowania dla wszystkich w temacie, a szczególnie dla kolegi wipolow71 za wysłanie schematu - wiszę Ci duże piwo
Wrzucam też jeszcze raz schemat, bo coś go usunęło.

W każdym razie, po wymianie jednego BYUP-52, wymianie wszystkich elektrolitów (gigantyczne upływności), trzech uszkodzonych tranzystorów i podmianie na oryginalne z zapasów zagrał i, prawie że "lampowo" brzmi, zapewne przez obecność tego trafa

Wielkie podziękowania dla wszystkich w temacie, a szczególnie dla kolegi wipolow71 za wysłanie schematu - wiszę Ci duże piwo

Wrzucam też jeszcze raz schemat, bo coś go usunęło.

Czesc dales rade uruchomic ten wzmacniacz solo1 pozdrowienia z Kwidzyna WIeslaw
Witam, wiem że trochę lat minęło, ale właśnie wpadł mi w ręce ten wzmacniacz (bez głośników i obudowy), czy jest szansa na otrzymanie schematu ?
Moja wersja jest na tranzystorach 2N3055 (Toshiba), ale mam nadzieję że układy wejściowe będą podobne.
Pozdr.
Moja wersja jest na tranzystorach 2N3055 (Toshiba), ale mam nadzieję że układy wejściowe będą podobne.
Pozdr.
Irek K.
Bez obudowy i głośników jest to po prostu złom,który można uruchomić-tylko po co?