Co to za lampa
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Co to za lampa
Witam mam lampki 6n2p proszę o informacje co to za lampki ewentualnie jakiś zamiennik
Bardzo proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych. Mamy tu przywitanie się, informację o posiadanych lampach i pytanie o ich zastosowanie oraz zamienniki, wszystko jednym ciągiem, bez jakiejkolwiek interpunkcji...
[RomekD]
Bardzo proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych. Mamy tu przywitanie się, informację o posiadanych lampach i pytanie o ich zastosowanie oraz zamienniki, wszystko jednym ciągiem, bez jakiejkolwiek interpunkcji...
[RomekD]
Re: Co to za lampa
Rosyjski bliski odpowiednik ECC83 po zmianie pinów dla żarzenia.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Jakich informacji szukasz? Google wie dużo o tej lampie, jakich danych ci brakuje?
Mają dla mnie bardzo dobrą podstawę basową tyle że są już zużyte a obecnie włożyłem otk1 i im tego brakuje. Szukam takich nowych ewentualnie coś podobnego
-
- 6250...9374 posty
OTK to znak kontroli jakośc ZSSR i jeśli jego brak to znaczy producent nieznany-czyli lampa mogła być wyprodukowana w wiosce koło chińskiego muru {też}.

To co jest na zdjęciach to jest chińska produkcja. Oznaczenie 6N2 bez P oraz srebrne anody.
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Witam
Popieram Przedmówcę. To prawie na 100% podróbki 6N2P. Lampy 6N2P (6N2P-EW) są dostępne na różnych aukcjach. Jeśli jesteś w Warszawy to 1-2 sztuki oryginalnych lamp mogę Ci podarować. Odbiór osobisty w Instytucie Radioelektroniki i Technik Multimedialnych Politechniki Warszawskiej.
gsmok (Zakład Elektroakustyki)
Popieram Przedmówcę. To prawie na 100% podróbki 6N2P. Lampy 6N2P (6N2P-EW) są dostępne na różnych aukcjach. Jeśli jesteś w Warszawy to 1-2 sztuki oryginalnych lamp mogę Ci podarować. Odbiór osobisty w Instytucie Radioelektroniki i Technik Multimedialnych Politechniki Warszawskiej.
gsmok (Zakład Elektroakustyki)
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Dziękuję wszystkim za pomoc.
- taipan3
- 1250...1874 posty
Gsmoku słowo podróbka ma negatywny wydźwięk. Gdyby były sprzedawane jako 6n2p to się zgadzam, to słowo byłoby na miejscu. Czy sugerujesz kiepska jakość odstająca od dawnej produkcji. Pozdrawiam
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Jak zwykle masz rację Powinienem użyć słowa "zamiennik".
Pozdrawiam