Nowy projekt - wzmacniacz lampowy dual mono
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
Re: Nowy projekt - wzmacniacz lampowy dual mono
Pięknie! Te schematy rysowane odręcznie, mistrzostwo!
Kiedyś rysunek techniczny był tak ważny jak kaligrafia,bo służyły jasnemu przekazywania treści .A potem pojawiły się recepty lekarskieMarianBaczynski pisze: ↑wt, 10 stycznia 2023, 00:11 Pięknie! Te schematy rysowane odręcznie, mistrzostwo!

- kubafant
- 2500...3124 posty
Mnie na studiach jeszcze uczono rysunku technicznego, choć CAD też niestety był (przedmiot był realizowany pół na pół w kreślarni i w pracowni komputerowej). Piszę niestety, bo gdyby nie ta część komputerowa, miałbym piątkę, a tak dostałem tylko czwórkę
Ale rysunek techniczny czy kaligrafia to daleko zbyt wygórowane oczekiwania! Dla niektórych studentów dużo bardziej oczywiste i elementarne umiejętności są wyzwaniem. Podchodzi do mnie na ćwiczeniach dziewczyna (I rok) i pyta co ma zrobić, jeśli nie wzięła ze sobą kalkulatora, a wiadomo że na wejściówce będzie i zadanie rachunkowe. Odparłem, że nie będzie bardzo trudne i że bez problemu policzy sobie pisemnie, na kartce. A ona na to (z głupawym uśmiechem) "najpierw to trzeba by umieć liczyć pisemnie"
Sytuacja autentyczna, bez koloryzowania.
Pozdrawiam,
Jakub

Ale rysunek techniczny czy kaligrafia to daleko zbyt wygórowane oczekiwania! Dla niektórych studentów dużo bardziej oczywiste i elementarne umiejętności są wyzwaniem. Podchodzi do mnie na ćwiczeniach dziewczyna (I rok) i pyta co ma zrobić, jeśli nie wzięła ze sobą kalkulatora, a wiadomo że na wejściówce będzie i zadanie rachunkowe. Odparłem, że nie będzie bardzo trudne i że bez problemu policzy sobie pisemnie, na kartce. A ona na to (z głupawym uśmiechem) "najpierw to trzeba by umieć liczyć pisemnie"

Sytuacja autentyczna, bez koloryzowania.
Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
A tak abstrahować potrzebę nauki liczenia ponad 100 i tym podobne.Zapewne niedługo wśród przebłysków świadomości pojawi się pytanie:czy przenieść doznania z zeszłego dnia na kartę pamięci?