Schematy z CCCP - jeśli ktoś potrzebuje?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Trabi
75...99 postów
75...99 postów

Schematy z CCCP - jeśli ktoś potrzebuje?

Post autor: Trabi »

Witam.

Dziś wpadła mi w ręce książka (ponad 300 stron!) rosyjska (no, radziecka powiedzmy ;) ) wielkości porządnego katalogu. Wewnątrz jest grubo ponad setka albo i dwie setki schematów rosyjskich radii, magnetofonów, gramofonów itp - wszystko lampowe + rozrysowane mechanizmy magnetofonów + opisy elementó indukcyjnych + kilkadziesiąt tranzystorowych (ale te w mniejszości). Chyba jest to zestaw wszystkiego co Ruski produkowali w czasach panowania lamp; niektóre konstrukcje - patrząc na schematy - naprawdę moga przyprawić o zawrót głowy z powodu swojego rozbudowania; np. stereofoniczne radio na kilunastu lampach, z wyjściem na chyba 8 głośników :D
Gdyby ktoś szukał jakiegoś schematu do ruskiego radia ew. skan takowego żeby podejrzeć co nieco - służę pomocą; moge zeskanować (od jutra, bo nie mam dziś książki w domu).
Pozdrawiam - T.
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

zobacz ten wątek:
http://www.trioda.com/php/forum/viewtop ... ight=#7794
czy nie chodzi ci o to samo??
Trabi
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: Trabi »

Hmm.... kto wie czy to nie to samo albo podobne. W akżdym razie, gdyby ktoś czegoś szukał, jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam - T.
ODPOWIEDZ